Rezolvări privind update-urile din Windows

Se întâmplă de multe ori să avem probleme cu update-urile pentru Windows 10.

De când am instalat Windows 10 am avut 2 situații în care update-ul nu se realiza. Și, din punctul meu de vedere, un sistem de operare nou ce nu beneficiază de update-uri este zero. Bugurile pot rămâne acolo, iar noi să căutăm rezolvări pe forumuri. Au fost foarte multe situații în care sunetul își revenea după un update de Windows. Eh, atunci, în cazul ăsta, recomandăm update-urile de Windows.

Sigur că sunt și situații în care avem nevoie de sisteme stabile 100%. Instalăm 2,3 programe, le rulăm zilnic și rămâne așa. Acolo… este discutabil.

Revenind la Windows Update. N-am putut să fac de câteva ori update la sistemul de operare. Așa că am făcut teste, am încercat să rezolv problema. Mai jos aveți câteva situații și câțiva pași ce ar trebui să rezolve problema cu update-ul.windows-update-problems

Pași pentru fixarea problemelor de update

Eu încerc să acopăr tot ce se poate. Nu știu dacă voi reuși să vă rezolv și erorile punctuale, dar de asta există zona de comentarii, să discutăm.

Primele lucruri pe care trebuie să le facem:

  • curățare de registre, de fișiere temporare. Eu mă folosesc de CCleaner. De fiecare dată m-a ajutat.
  • restart de calculator
  • scanarea de viruși

Folosirea tool-ului din Windows. A început și Microsoft să facă lucrurile pentru utilizatori așa că avem opțiunea: Fix problems with Windows Update. E banală, dar poate descoperi că vreun program a oprit update-urile.windows-update-troubleshooter

Puțin cunosc faptul că, în momentul în care folosim tool-ul Troubleshooter avem funcția de Advanced. Acolo avem și un buton View detailed information. Ne poate oferi ceva informații foarte interesante despre eroarea pe care o avem.

Posibil ca, în momentul descărcărilor, să se fi blocat ceva, să fi picat internetul sau lucruri asemănătoare. Vom merge în locația de descărcare și vom încerca să ștergem fișierele de acolo. În mod normal vor fi fișiere exact ca cele de mai jos:
updates-download-folder

Folderul despre care vă vorbesc se găsește urmărind calea următoare:

C:\Windows\SoftwareDistribution\Download
Cu această metodă pot fi rezolvate și erorile precum 0x800F0922, 0x80200056. Acestea sunt de la serviciile VPN sau cauzate de conexiunea de internet.

Nu funcționează cu metoda asta. Ce fac acum?

CMD-2Dacă tot nu funcționează trebuie să ne ocupăm de registrele Windows-ului. Le vom reseta cu câteva comenzi în Command Prompt cu drepturi de administrare.

sc stop bits
sc stop wuauserv
sc stop appidsvc
sc stop cryptsvc

O să le oprească și o să vă dea un mesaj ca cel de mai jos.

Nu merge nici metoda asta?

CMD-1Păi atunci ne folosim de DLL-urile din Windows. Ca să le resetăm proprietățile introducem comenzile de mai jos în Command Prompt.

regsvr32.exe /s atl.dll
regsvr32.exe /s urlmon.dll
regsvr32.exe /s mshtml.dll
regsvr32.exe /s shdocvw.dll
regsvr32.exe /s browseui.dll
regsvr32.exe /s jscript.dll
regsvr32.exe /s vbscript.dll
regsvr32.exe /s scrrun.dll
regsvr32.exe /s msxml3.dll
regsvr32.exe /s msxml6.dll
regsvr32.exe /s actxprxy.dll
regsvr32.exe /s softpub.dll
regsvr32.exe /s wintrust.dll
regsvr32.exe /s dssenh.dll
regsvr32.exe /s rsaenh.dll
regsvr32.exe /s cryptdlg.dll
regsvr32.exe /s oleaut32.dll
regsvr32.exe /s ole32.dll
regsvr32.exe /s shell32.dll
regsvr32.exe /s wuapi.dll
regsvr32.exe /s wuaueng.dll
regsvr32.exe /s wups.dll
regsvr32.exe /s wups2.dll
regsvr32.exe /s qmgr.dll
regsvr32.exe /s wudriver.dll

Încercăm să dăm update. Dacă nu merge nici de data asta, nu renunțați. Mai putem să resetăm și setările de rețea. E posibil ca acolo să fie anumite buguri de care nu știm.

ipconfig /flushdns
netsh winsock reset
netsh winsock reset proxy

Pasul următor ar fi să resetăm cache-ul pe care îl face Windows-ul privind Windows Update. Practic, în acele foldere, sunt câteva informații despre versiunea Windows-ului, despre setările pe care le aveți și multe altele. Comenzile de resetare sunt:

ipconfig /flushdns
netsh winsock reset
netsh winsock reset proxy

După aceea ar fi bine să dați restart la calculator și să vedeți dacă au pornit serviciile pe care le-ați oprit în începutul articolului. De data asta, vom scrie în CMD, următoarele comenzi:

sc start bits
sc start wuauserv
sc start appidsvc
sc start cryptsvc

O ultimă soluție ce poate fi și câștigătoare: dezactivarea antivirusului. Nu permanentă, ci măcar provizorie, până își revine Windows Update. Ca fapt divers, este posibil ca și serverele Microsoft să fie problematice. Uneori durează până la 24 de ore să se actualizeze toate setările. Da, știu, e deranjant, dar vorbim despre… Microsoft.

Am încercat să mai găsesc o soluție. Se pare că cel mai simplu ar fi să folosim fișierul acesta .bat. Se descarcă și se execută. Practic, cu ajutorul unor setări din Windows vom reuși să rezolvăm problema.
Acestea sunt, în mare, lucrurile ce vă pot ajuta să faceți update la sistemul de operare. Sigur mai intervin și alte situații și alte probleme, dar cu multă răbdare se vor rezolva.

Între timp am mai găsit un program care ar trebui să vă ajute pentru update-urile sistemului de operare. Acesta este disponibil în articolul acesta și vă ajută să faceți update la cele mai noi versiuni ale sistemului de operare. Este compatibil chiar și cu versiuni mai vechi de Windows.

Reader Interactions

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.