FIFA 2016 vs PES 2016. Care este mai bun?

De câteva zile s-a lansat noul FIFA. Versiunea din 2016. L-am jucat și chiar am făcut o configurație aici pentru el.

FIFA 2016 este WOW, am rămas impresionat încă de la primele minute jucate. Totul este îmbunătățit până la detaliile de finețe. Chiar și spray-ul acela care se dă la lovituri libere. Este de acolo. Parcă te-ai uita la TV, nu l-ai juca tu.

Între timp, fără prea mare tam-tam, a apărut și PES 2016. Recunosc că am jucat mult mai mult FIFA așa că în rândurile următoare aș putea părea pro FIFA.

Încă de când a apărut l-am instalat și am încercat să îi dau de cap. Meniul mi se pare mult prea ciudat, mult prea greu de folosit de o persoană care n-are prea mare treabă cu fenomenul. Vreau să joc 1,2 meciuri relaxat, nu să dau probe olimpice pentru joc.

Nu exagerez, dar mi-a trebuit aproape o oră să fac controalele așa cum doream eu. Parcă eram la FIFA 2012, când au schimbat băieții sistemul.control-pes-2016

Comparație între FIFA 2016 și PES 2016

Sunt două stiluri diferite de joc, dar cred că putem să punem jocurile unul lângă altul și să le comparăm.

Grafica

La grafică pot spune că cei de la PES au reușit să facă treabă bună. Jucătorii îmi plac, sunt reali, nu au anomalii, parcă sunt lângă tine.

Și FIFA a avansat. Camera de sus e incredibilă, spectaculoasă, dar comparând între FIFA și PES ofer punctajul maxim celor de la Konami. Parcă jucătorii sunt un pic roboței la FIFA. La fizic mă refer.

Gameplay

FIFA2016Îmi place și cel de la FIFA, dar și cel de la PES. Fazele de la FIFA le înveți repede, dacă joci câteva zeci de meciuri ți se automatizează tot, știi poziții, zone de șut și cam aia e.

La PES nu este chiar așa. Oricât ai juca parcă nu e chiar atât de simplu, parcă poate rata din orice poziție, fără explicație.

Albitrajul mi se pare, însă mai ok la FIFA. Au îmbunătățit și Konami, dar nu suficient. Jucătorii cad mai bine la FIFA, se simulează tot mai mult, parcă este realitate. Parcă sunt jucătorii noștri ce ies în Europa și se aruncă pe teren, poate, poate vor obține și ei un penalty, un fault. LA PES se exagerează prea mult cu legea avantajului, iar acesta nu este atât de realist.

Pe când la FIFA noua opțiune prin care jucătorul accidentat primește îngrijiri și apoi arbitrul oprește jocul mi se pare foarte tare.

Urăsc faptul că cei de la PES sunt roboți din punctul de vedere al moralului. La FIFA dacă ești în ultima parte a jocului, ești rupt de oboseală, dai pasele mai prost, la PES parcă nu s-a întâmplat nimic. Obosești și… cam atât.

Campionate și opțiuni de joc

Atât FIFA cât și PES s-au pus pe treabă. Se încearcă realizarea de comunități ce ajută la crearea unor lucruri mișto. Pe lângă asta am văzut foarte multe filmulețe mișto pe Youtube cu ambele jocuri semn că funcționează.

Mulți joacă online ambele jocuri.

Pe local treaba stă cam urât pentru PES. Se observă lipsa campionatelor, a echipelor cu licență. Sunt prea puține echipe, prea puține ligi. Este urât din punctul ăsta de vedere.

Și FIFA a schimbat meniul. Mie îmi plăcea mai mult ce de la FIFA 2015. Era mai adaptat pentru nou, era mai mișto. Acum e urât.

În concluzie, ambele sunt jocuri mișto, dar parcă PES a pierdut lupta. Îmi place faptul că ambele consumă resurse puține, iar noi nu suntem nevoiți să facem upgrade din punct de vedere hardware.

Reader Interactions

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.