Windows obține acreditarea FIDO2. Te poți loga fără parole în browser și alte programe

Windows 10 aduce un plus de valoare ori de câte ori vine o versiune nouă. Sigur, cu toate acestea observăm că sunt și probleme: la startup, la bara de navigare, la Windows Explorer și tot felul de erori. Dar vorbim despre Windows, ne-am obișnuit.

De ceva timp, Microsoft a reușit să introducă PIN-ul în loc de parole. Nu mai este o surpriză acest lucru, dar ușor, ușor cred că putem discuta și despre autentificare prin amprentă sau pe cea bazată pe recunoaștere facială.

E deja o obișnuință pentru cei care au telefoane premium, dar cred că foarte ușor putem să facem lucrul ăsta și pe laptopuri sau chiar calculatoare. Pe PC-uri e mai greu, totuși, cu recunoașterea facială pentru că nu avem atât de multe camere web. Totuși, celelalte funcții ar trebui să funcționeze.

Toată treaba ar trebui să fie disponibilă chiar și pe browsere. Microsoft Edge face un pas în față și cred că ușor, ușor va prinde tot mai mulți fani. Mi s-ar părea incredibil să poți să te loghezi oriunde cu amprenta sau cu fața. Să nu mai stai să ții minte parole, să îți bați capul cu ele.

Toate treburile acestea se anunță a fi disponibile pe noua versiune a sistemului de operare Windows 10 v1903.

Reader Interactions

Comentarii

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.