Windows 8 nu se va restarta automat dupa update

Cei de la Windows au facut un pas important in vederea optimizarii sistemului de operare si adaugarea de noi functii, care se aseamana destul de mult sistemelor de operare UNIX/LINUX.
Prima „preluare” de la Linux a fost cea cu Windows 8 portabil, care incape pe un stick si pe care-l manevram usor, a doua este cea pe care v-o prezint astazi si anume: Windows 8 nu se va mai restarta automat pentru fiecare update facut, ci le va cumula si astepta pana la urmatorul Patch Tuesday.

Acest update important vine la cererea comunitatii. Nu de putine ori am vazut oameni care se plangeau ca au pierdut date importante tocmai din cauza Windows Update-ului.
Odata cu fixarea problemelor la Windows update inginerii de la Microsoft s-au gandit ca este cazul sa schimbe si metoda de informare: astfel nu vom mai avea fereastra aceea enervanta „restart in x ours” si nici iconita in tray, insa, ne va aparea o notificare in momentul in care dam log off unui utilizator.

Cei de la Windows au luat in calcul si pe cei 6% care nu doreau sa li se instaleze si downloadeze automat update-urile. Se pare ca acestia vor primi o notificare tot in fereastra de login, cu precizarea ca le va aparea o lista cu update-urile recomandate.
O modificare buna, dupa parerea mea, mai ales pentru cei care se joaca sau cei care folosesc aplicatii pentru internet este ca Windows Update nu va mai porni daca, de exemplu, suntem intr-un joc sau facem o prezentare sau orice altceva.
Personal asteptam un asftel de update, mai ales ca in versiunile Linux(Ubuntu) avem optiunea asta de foarte multi ani.

Reader Interactions

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.