Ce versiune de Windows să aleg pentru jocuri?

Este una dintre cele mai des întâlnite întrebări. Oamenii doresc să afle care sistem de operare este mai potrivit, mai exact: care este cel mai bun sistem de operare pentru jocuri.

În ultimii ani, tehnologia a avansat. La fel și configurațiile pe care le avem. Am trecut de la Windows Xp, la Windows 7 și acum la Windows 10.

Sigur, cu pași repezi, ignorând Windows 2000, Windows Vista, Windows 8.1. Acestea au fost fail-urile Microsoft, dacă vreți.

Acum competiția este acerbă. Avem telefoane mobile, avem fel de fel de gadgeturi cu care ne putem juca la orice oră. Chiar android a depășit sistemele de operare de la Microsoft. Avem aici știrea.

Eh, dar Microsoft a contra atacat și a făcut un sistem de operare tot mai bun. Nu perfect, dar care să vină în ajutorul nostru. Cu antivirus, cu aplicații utile.

Trecând peste aceste aspecte trebuie să ne gândim la următoarele: ce configurație hardware avem?

Este suficient de bună pentru a rula Windows Xp, Windows 7 sau Windows 10?

Se zice: Windows 10 este mai optimizat

Aș fi de acord cu asta, dar este mai optimizat doar pentru hardware-ul nou. Să zicem, de la generația Haswell încoace. Adică de la sisteme făcute după 2013, 2014.

De altfel, testele erau relevante și anii trecuți aici. Sigur, putem spune că au apărut generații noi de jocuri, de procesoare.

Eu unul aș pune Windows pentru a unifica platforma și pentru că am certitudinea că driverele vor fi tot mai multe, că se vor îmbunătăți în viitor și vor apărea lucruri noi.

Nu, tu ne păcălești. Windows vor să colecteze datele noastre. Hai, serios?!

Microsoft, Google, Facebook, Youtube, toate companiile mari o fac de mult timp. Colectarea datelor înseamnă bani din publicitate. Ei trăiesc din asta, e business-ul lor.

Windows 8 este cel mai bun. Windows 10 e fail

Privind în perspectiva și în contradicția celor de mai sus putem spune și asta. Dar experiența m-a făcut să înțeleg că cei care au aplicații mai vechi, cei care au un hardware ce nu este 100% compatibil cu Windows 10 pot avea probleme.

Windows 7 e cel mai bun sistem de operare. Ai naibii ăstia de la Microsoft ne prostesc cu noutățile

Scepticismul este ok. Dar eu zic că nu trebuie să abuzăm de el. Windows 7 este noul Windows Xp. Au fost generații care au crescut cu el, am crescut și eu cu el și mi se părea incredibil de ok. Dar sistemele noi nici măcar nu îl mai acceptă.

Dacă îți iei un Amd Ryzen sau un Intel Kaby Lake vei avea surpriza că nu îl poți instala. Dacă ai hardware nou pur și simplu nu ai ce căuta pe un sistem mai vechi de Windows 10. Hai poate Windows 8.1 deși… vei regreta mai târziu.

Reader Interactions

Comentarii

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.