Top browsere mai puțin cunoscute

Anul acesta este unul al lansărilor. Foarte multe companii au decis să atace supremația celor de la Mozilla Firefox și celor de la Google Chrome pe această latură. Așa că s-au realizat foarte, foarte multe browsere sau… poate că le-am descoperit eu mai târziu.

Vivaldi

Unul dintre aceste browsere nescunoscute este Vivaldi. Acesta este dezvoltat de un fost colaborator al celor de la Opera și are integrate foarte multe opțiuni din vechiul browser. Încet, încet a început să prindă contur versiunea lor de browser.

Spartan

Acesta va fi noul browser al celor de la Microsoft. Vor să renunțe la Internet Explorer și să promoveze noul browser Spartan. Nu știm cât de bun, cât de puternic va fi și cât de bine primit, dar aștept să văd ce ne poate arăta.

Din păcate pentru cei cu calculatoare slabe, se pare că browser-ul va fi disponibil doar pentru cei cu Windows 10.

Yandex Browser

Nu aș fi crezut că rușii pot face un asemenea browser. Este de departe cel mai complex browser pe care l-am testat și nu regret deloc.

Rușii s-au gândit la toate. Au integrat până și un PDF reader, dar și un editor text sau care poate deschide documente Word. Aveți mai multe detalii aici.

Recunosc că mi-ar fi plăcut să fie un pic mai stabil, dar este posibil să fi fost și ceva incompatibilități cu sistemul de operare Windows 10.

Maxthon MxNitro Browser

Un browser vechi, pe care mulți îl știau și-a lansat o versiune nouă, să îi spunem relansare. M-a uimit faptul că instalarea a fost instantă, fără reclame instalate, fără alte lucruri.

Este un browser light, un browser care nu este mare consumator de resurse, dar nu vă gândiți că va consuma 2 MB de RAM pentru că au trecut acele vremuri. Aveți mai multe detalii aici.

Așa cum le-am numit și în titlu sunt browsere mai puțin cunoscute, browsere ce merită atenția celor care doresc altceva. Evident că mai sunt și alte astfel de browsere, dar știu că voi îmi veți vorbi despre acestea. Totodată aveți aici un articol mai vechi prin care aminteam de alte browsere vechi.

Întrebarea mea este următoarea: merită să ne îndreptăm spre browsere mai puțin cunoscute sau pe cele clasice Firefox, Opera, Chrome?

Reader Interactions

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.