Top 3: Cele mai bune servicii de VPS hosting din Romania

Parcurgeam articolul trecut în care recomandam VPS pentru redirect în Counter-Strike. Eu sper că am trecut de stadiul ăsta și am ajuns la Counter-Strike GO. E un alt joc, mult mai complex, mult mai ok. Nu merită să vă bateți capul cu aceștia.

În rândurile următoare vreau să discutăm tot despre VPS-uri, așa că vreau să facem un top 5 servicii VPS din piață. Să zicem, mai exact, top 5 cele mai bune servere VPS din România. Astea fiind, desigur, criteriile noastre. E posibil ca, în timp, anumiți provideri să facă overselling, mai ales dacă discutăm despre soluții „la comun”.

Evident că mă refer la tehnologii precum OpenVZ ce împart resursele cu alte persoane, iar nodurile pot fi mai problematice decât v-ați aștepta.

Așadar, tehnologia Xen sau KVM sunt mai apreciate și mai folositoare. Depinde foarte mult de ceea ce doriți voi să faceți.

Eu, pentru că shared-urile mă tot limitau, am ales să lucrez doar cu VPS-uri. Caut VPS ieftin, cu IP dedicat, evident și cu resurse puține. Backup automat în cloud, fără griji decât la prima instalare.

Mereu mă orientez după următoarele:

  • uptime cât mai mare
  • preț
  • merg chiar și pe OpenVZ acolo unde cunosc că oamenii nu fac probleme, în rest merg pe celelalte cu resurse nepartajate
  • să aibă cele mai noi sisteme de operare. Nu suport CentOS vechi, nu suport să pun Debian 6 sau 7. Merg întotdeauna pe versiunile noi ca să nu mă chinuiesc la instalare.
Top Level Hosting (tlh.ro)

Lucrez cu ei de ceva timp și mi se par chiar ok în ceea ce fac.

În primă fază am cumpărat domenii .ro de la ei, pe viață. Apropo, ei au cele mai mici prețuri pentru domenii, având in vedere că îți dau și un shared micuț cu care îți faci treaba. Eu le folosesc și shared-urile pentru site-urile foarte mici. Am impresia că am până în 2020 ceva hosting la ei.

Shared-ul este acesta.

Prețurile pentru VPS-uri, cu RAM garantat de 1 GB și 2 CPU pleacă de la 10E fără TVA pe lună.

Chroot.ro

Ei sunt salvatorii mei. Anul ăsta am avut un spike pe blogul personal de 10k. În 3 minute mi-au făcut upgrade la shared ca în a 2 a zi să pot trece pe VPS.

Greșeala a fost din partea mea pentru că nu mă așteptam ca de Black Friday lumea să caute atât de multe informații. Pur și simplu, a fost un trafic de 3 ori mai mare.

Am un server pe 3 ani de zile și am mai achiziționat unul de Black Friday. În jur de 2 euro pe lună, cu TVA.

Pachetul nu mai este disponibil, dar întreaga ofertă este disponibilă aici.

Cloudify

Prea puțini îi cunosc pentru că nu își bat capul pe piața din România. Eu lucrez de ani buni cu aceștia pentru că au venit cu infrastructură bună.

Serverele lor KVM, chiar dacă sunt destul de scumpe, își fac treaba fără probleme.

Eu am pe cel de 1 GB de aici și este foarte ok.

Știu că sunt multe alte firme de hosting ce oferă VPS-uri la prețuri bune. Mi-ar plăcea să știu și recomandările voastre.

Reader Interactions

Comentarii

  1. Danniel a zis

    Am testat si eu 2 dintre cele din topul tau si pot sa aprob ca au servicii de calitate. Nu spun care, te las sa ghicesti. :))

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.