Programe gratuite de editat video

Îmi place să cred că editarea video este viitorul. Și când mă gândesc la viitor pun în balanță și faptul că sunt tot mai mulți cu vloguri ce doresc să își editeze materialele. Aceste materiale se pot edita cu programe de editat video. În rândurile următoare vreau să discutăm despre cele mai bune editoare video disponibile pe piață.

Foarte mulți dintre noi știm despre cele profesionale: Premiere Pro, Final Cut. Totuși, mai sunt și altele ceva mai puțin solicitante și nu tocmai folosite de toată lumea. De aceea mi-am permit să vă aduc în vedere că mai sunt câteva destul de utile.

3 programe gratuite pentru a face editare video

Hai să le enumerăm pe cele 3.

Davinci Resolve

Foarte mulți caută tutoriale pentru acesta, în special pentru colorizare. S-a pus accentul pe el pentru că este mai rapid decât clasicul Premiere Pro și are opțiuni interesante. Programul este dezvoltat de către cei de la Black Magic și funcționează foarte ok dacă aveți aparatură de la aceștia. Este mai complex decât s-ar aștepta mulți, tocmai de aceea trebuie să vă alocați mult timp pentru a-l învăța. Totuși, e fain să vezi ce profile de culoare și posibilitățile de colorizare ale acestuia.

Hitfilm Express

Un alt program gratuit pentru a edita filmulețe este Hitfilm Express. Interfața este cu mult mai simplă decât Davinci și ceva mai intuitivă. E perfect pentru cei neinițiați.

E disponibil aici.

Shotcut

Un alt program versatil, mai ales pentru cei care folosesc distribuții bazate pe Linux. Aceștia trebuie să îl știe de acolo. Este unul dintre cele mai vechi programe de acest gen.

Vă puteți arunca un ochi aici și să vedeți dacă vă ajută opțiunile pe care le are.

Dacă nu faceți lucruri complexe cred că unul dintre cele 3 programe gratuite de mai sus poate să vă ajute să vă faceți treaba. Dacă vreți să treceți în liga pro trebuie să vă orientați spre Premiere Pro sau Final Cut, în funcție de ceea ce doriți să faceți pe viitor.

Voi cu ce editați filmulețe? Mergeți în zona de telefoane mobile? Aveți aplicații dedicate?

Lasă un comentariu