Programe pentru creare DVD/stick bootabil

Zilele trecute va  prezentam un tutorial care va ajuta sa faceti un stick bootabil. Mi-a fost greu sa aleg doar pe unul stiind ca sunt 8 modalitati de a face un stick cu windows 8. Asa ca astazi o sa incerc sa va prezint mai multe modalitati, de fapt, mai multe programe care va ajuta sa faceti un astfel de stick sau chiar un DVD bootabil. Nu de alta, dar unele din softurile de mai jos au si optiunea de a face si stick bootabil si DVD bootabil.

1. Primul este cel realizat de Microsoft si prezentat de mine aici: Microsoft DVD/USB Tool. – se poate descarca de aici
2. Al doilea program este Wintoflash. Acesta suporta atat crearea unui stick bootabil cu Windows Xp, cat si cu Windows Vista/7/8.
3. Al treilea se numeste Passcafe ISO Burner. Un utilitar simplu cu care poti scrie atat DVD-uri, cat si stick-uri bootabile

Se poate descarca de aici.
4. Un alt soft este Bootable USB Drive Creator. Acesta face stick-ul bootabil in cateva secunde.

Se poate descarca de pe link-ul acesta.
5. Setup From USB este un alt soft interesant care te ajuta sa faci stick bootabil. Acesta, insa, nu suporta crearea de DVD bootabil.

Se poate descarca de pe link-ul acesta.
6. Bootsage – a fost creat pentru Windows 7, Windows 8. Este compatibil doar cu sistemele acestea, un program simplu de utilizat.

Se poate descarca de pe link-ul acesta.
7. EasyBCD – un program familiar pentru cei care utilizeaza Windows 7, este folosit de foarte multi oameni.

Se poate descarca de pe link-ul acesta.

8. WinUSB Maker
Cel mai nou utilitar de creare DVD-uri de boot este WinUSBMaker. Este un utilitar compatibil pentru Windows Vista/ 7/ 8. Recunoaste atat fisiere ISO, cat si DVD-uri. Pentru acest utilitar avem nevoie ca stick-ul sa fie formatat in FAT32, iar pe calculator sa fie instalat minim Net Framework 3.5.

Se poate descarca de aici.

Pe langa toate aceste variante, exista si varianta prin Command Prompt, dar care, pentru unii este foarte avansata si, daca nu sunt atenti poate provoca daune. Chiar eu, din neatentie, am dat copy-paste la toate comenzile, fara sa ma uit si am formatat un hard cu informatii. Asadar, incercati sa folositi utilitarele de mai sus pentru a nu avea probleme. Oricare isi face treaba bine, puteti sa le folositi cu incredere.

În ultima vreme am tot folosit varianta de la Microsoft. Este vorba despre instrumentul de aici. E, probabil cel mai util program care a făcut ca multe dintre cele de mai sus să nu mai fie actualizate. Așadar, încercați varianta din Windows 10.

Reader Interactions

Comentarii

  1. Alina a zis

    Pass Caffe Iso burner e cel mai bun pentru a face un cd bootabil , cat despre win8 trebuie sa ii acordam ceva incredre

  2. Guruian a zis

    mi am cumparat un windows 8 ,in germana………..nu ma descurc deloc cu el
    ai cumva idee unde -l gasesc, sa-l pot scrie pe dvd?
    stiu ca suna ciudat intrebarea………dar nu ma pricep deloc

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.