Programe care optimizează SSD-ul pentru Windows

V-am prezentat câteva programe ce testează SSD-ul(performanțe) acum ceva timp, aici. După o perioadă am zis că este cazul să prezentăm și cum se aliniază corect și de ce trebuie aliniate SSD-urile. Toate acestea aici.

Astăzi vreau să vă invit să citiți câteva informații despre programele care vin în ajutorul celor care au SSD-uri și îi ajută la optimizarea acestora.

Corsair SSD Toolbox

Este un program care te ajută să faci update de firmware, să optimizezi și să ajustezi setările SSD-urilor celor de la Corsair. Poți vedea temperatura acestuia, modelul, seria, și alte informații.

corsair-ssd

Se poate descărca de aici.(dați SKIP dacă nu vreți să le dați mail-ul vostru)

Intel SSD Toolbox

Are tot ce îi trebuie, așa cum are și versiunea de mai sus. Practic, fiecare producător s-a aliniat cerințelor și au dezvoltat foarte bine programele lor.

Îmi place faptul că are funcția de Quick Diagnostic Scan ce îți verifică SSD-ul de eventualele probleme. După 4 ani de zile observ că SSD-ul trece toate testele.

intel-toolbox
Samsung SSD Magician

Dacă am pomenit de Intel nu puteam să nu pomenim și de Samsung. Cel mai ok SSD raportat la calitate versus preț este cel de la Samsung. Au reușit să păstreze prețuri decente pentru modelele lor.

SanDisk SSD Dashboard

Și cei de la SanDisk au versiune pentru SSD-urile lor. Din păcate, nu prea au reușit să intre pe piața românească. Prea puține modele de la ei s-au vândut și pe la noi.

ADATA SSD Toolbox

SSD-urile de la ADATA sunt foarte ok. Ai noștri nu au insistat pe ele, dar am auzit lucruri bune despre acestea. Sigur, diferența de preț între un Samsung, Intel și acesta face ca omul să alege brandul. Este și normal, așa aș fi făcut și eu.

Kingston SSD Toolbox

Și Kingston a fost foarte bine vândut. Faptul că au fost cei mai ieftini de pe piață a contat. Totuși, măgăria pe care au făcut-o cu SSD-urile acelea, schimbându-le controller-ul, n-a fost deloc ok. Și-au făcut singuri anticampanie.

SSD Tweaker Free
SSD-tweaker

Nu este un program al unui producător, însă este foarte interesant. Varianta gratuită este un pic mai lipsită de opțiuni față de varianta pro.

Are foarte multe opțiuni pentru cei care au sisteme de operare vechi precum Windows XP, Windows Vista sau chiar Windows 7. Acolo sunt cu adevărat probleme, iar acesta își face cu succes treaba.

Reader Interactions

Comentarii

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.