Probabil cel mai relaxant lucru sau cel mai bun somnifer pentru altii este vizionarea unui film. Pentru a vedea filme avem nevoie, de cele mai multe ori de programe de vazut filme pe calculator.Chiar si Windows-ul default are in componenta un program cu care putem sa urmarim filme, dar pentru acesta avem nevoie de codecuri si de ceva rabdare in a seta subtitrarea. Nu este o solutie pentru mine, asadar nu recomand acest program.
De cate ori am ocazia folosesc programe open-source actualizate constant, care au comunitate activa, rareori se intampla sa folosesc softuri platite.
Si din acest motiv, astazi vreau sa va prezint cel mai bun program de vazut filme pe calculator fara sa fiti nevoiti sa instalati codecuri.
Programe de văzut filme pe calculator. Pe Windows sau chiar Linux sau chiar MAC OS X.
Vlc Media Player
VLC Media Player este un program care consuma foarte putine resurse in comparatie cu alte playere, nu are buguri si este gratuit. Unii cauta playere care sa suporte si formatul HD sau MKV-uri. Nu mai vorbesc ca stie sa redea aproape toate formatele de audio.
De-a lungul timpului, VLC Media Player a fost imbunatatit si orientat spre redarea continutului media vizual si ne putem da seama de acest lucru observand functii precum:
- functia de adaugare a subtitrarilor
- functia cu care se poate asocia unui film un numar diversificat de piste audio
- functia ce permite redarea videoclipurilor incomplete (descarcate partial de pe internet).
Design-ul acestuia este simplit, probabil si de aceea m-a castigat ca utilizator. In plus, folosesc acest player de mai bine de 5 ani de zile. Nu-mi amintesc sa fi primit vreun crash cand vizionam filme fie vorba de fisiere in format HD, fie in format SD.
De unde descarc VLC Media Player?
Se poate descarca gratuit, de pe site-ul oficial. Playerul dispune de variante pe 32 de biti sau pe 64 de biti si este compatibil cu toate sistemele de operare, Windows, Linux, MacOSX. Mai nou este disponibil și pe dispozitivele mobile: android, IOS, Windows Phone.
Windows Media Player
Este și el un program interesant, dar își arată limitele dacă nu avem codecurile necesare. Nu mă consider un fan al acestuia, dar cred că mulți se ajută de utilitarul celor de la Microsoft.
Dacă este să discutăm despre faptul că Windows 10 ne aduce o aplicație extinsă, cu mult îmbunătățită față de Media Player Clasic, pot recomanda și aplicația Movies sau Filme și TV. Au învățat din greșeli, interfața este prietenoasă, merită din plin.
BS. Player
Oare există oameni care să nu fi auzit de BS Player? Eu recunosc că prima experiență a fost cu BS Player și nu a fost rea deloc. Pe acea vreme nu avea acea opțiune interesantă prin care putem căuta subtitrările cu mare ușurință.
Chiar s-au extins într-o variantă plătită. Această variantă vă oferă facilități pentru Youtube, de vizionare, de salvare a fișierelor. Nu știu cât de ok este având în vedere că sunt deja foarte multe alte soluții.
KmPlayer
De Kmplayer am auzit prima dată la serviciu. Colegii de muncă foloseau acest program pentru faptul că redă culorile foarte bine. Mult mai bine față de VLC sau alte programe.
Dar, din punctul meu de vedere, acesta consumă un pic mai multe resurse decât ar trebui. În plus, nu sunt atât de obișnuit cu interfața lui.
Dar merită o șansă.
Programe de vizionat filme pentru Linux
Aici piața este un pic diferită. Mă refer la faptul că utilizatorul de Linux are mult mai mult habar de calculatoare. Nimeni nu se naște învățat, dar ca să lucrezi cu linuxul, baza trebuie să ți-o formezi căutând.
Momentan voi enumera aceste programe, iar ulterior vreau să revin asupra lor.
Cele mai des folosite sunt:
- VLC
- Banshee
- Kaffeine
- Xine
Programe de vizionat filme pentru MAC OS X
Deja ne raportăm la piața business, la piața care are gadgeturi premium. Quicktime este player-ul default al sistemului de operare și chiar se descurcă foarte bine. Eu, la serviciu, lucrez cu varianta 7 de Quicktime, având in vedere că am un sistem destul de vechi, care are prima varianta de sistem de operare pe 64 de biți. Cea mai nouă versiune de Quicktime nu mă ajută atât de mult.
În concluzie, piața de software este numeroasă. Atât variantele gratuite, cât și cele plătite. Pe de altă parte am văzut că sunt ceva probleme cu anumite playere, unora nu le funcționează ok, unele astfel de playere se blochează sau pun la încercare utilizatorul. Pot fi probleme hardware sau software. Pe toate acestea le aveți amintite aici.
Robert a zis
Salut-am decis sa achizitionez o placa de baza pe ddr4 MSI Z170-A Pro,un procesor i3 6100-3.7Ghz si o memorie Hyper-x 8gb-3000mhz,dar am o mica indoiala ca procesorul va functiona cu acea memorie de 3ghz.Vreau sa stiu exact daca se poate si ce e de facut pentru asta.
Dana a zis
Buna ziua,
As dori un sfat pentru achizitionarea unui pc pentru vizionare de filme online, pentru rezolvarea de teme pentru scoala copilului si altele. Deci nimic deosebit, buget minim cu posibilitate de upgrade. Multumesc antipicat pentru ajutor.
R0v3R a zis
Buna ziua!/Buna seara! Vreau un PC pentru CS GO care sa poata rula jocul cu caracteristicile setate la maxim cu un fps foarte mare.Adica practic sa duca si cele mai noi jocuri cu cea mai pretentioasa grafica de acum.Fiind gamer mi-am facut PC pe piese,dar acum vreau unul gata asamblat.Pana in 3000 de lei,chiar mai ieftin daca se poate,cu recomandarea unui monitor LCD/LED de calitate incadrat in pret.
Petrus a zis
Din asta înțeleg că vrei să aloci în jur de 24-25 pentru piese și 5-600 pentru monitor. E ok unul de 24′, da?
Cam când vei face achiziția? Te descurci la asamblare?
Rov3R a zis
Eu vreau unul gata asamblat de la un producator pentru ca imi e mai usor asa.Daca imi poti recomanda un calculator de pe u site ar fi super