Cum creez un cod EORI gratuit. Pași pentru a obține codul rapid

Știm deja cât rău poate să facă DHL prin comisionul imens pe care îl practică pentru a te face să plătești cât mai multe lucruri pentru că lumea nu cunoaște legislația și faptul că poate să facă singur treaba asta.

E adevărat, în trecut, birocrația era foarte mare, așa că treburile erau iminente. Parcă zici că cineva a făcut asta intenționat.

Probleme rezolvate de ANAF pentru obținerea codului EORI

Între timp, ANAF a rezolvat cu problemele și acum se obține codul EORI destul de ușor. Anterior trebuia să folosești un calculator vechi, cu Windows 7, ca să funcționeze cu sistemul celor de la ANAF. Lucrurile au evoluat, iar aceștia ne pun la dispoziție o interfață mult mai prietenoasă.

Așadar, pentru a obține un cod EORI absolut gratuit avem nevoie să ne ducem la adresa de aici.

Cum fac cerere de cod EORI la ANAF?

De acolo vom face cererile pentru persoane fizice, dar și pentru transportatorii mari. Vedeți și voi că în formular avem CUI de firme, dar și de transportatori care aleg varianta TIR-ului.

Trebuie să fiți atenți la ceea ce completați în declarație și la ce regională alegeți să trimiteți cererea. Eu locuiesc în Ploiești, așadar am selectat Direcția Regională Vamală Ploiești.

Pe al 2 lea buton am completat datele de identificare, mai exact CNP-ul.

În a 2 a parte a formularului trebuie să bifăm ceea ce dorim să facem:

 • să modificăm un cod EORI existent
 • să facem de la 0 unul
 • să căutăm o cerere deja făcută.

Pașii mi se par mult mai simpli față de cum erau acum câțiva ani.

După ce obțineți codul EORI nu rămâne decât să vă plătiți taxele vamale singuri și să vă faceți vama pentru produsele cumpărate din afara Uniunii Europene.

Reader Interactions

Comentarii

 1. Gabriel a zis

  Salutare, după ce am făcut toți pasi enumerați mai sus.. la final m-am ales cu un PDF…. Formular…se consideră cererea deja depusa sau trebuie printata și trimis fizic pe undeva?

  Mulțumesc!

 2. Yamasha a zis

  Păi dacă ai luat de pe Gearbest probabil că au venit cu Priority Line și au adus telefoanele printr-o țară europeană și nu ai mai plătit taxe aici. Dacă la ridicare n-ai plătit nimic, nu te mai întreabă nimeni nimic. Bine, asta dacă nu bagi pe firmă și găsești un funcționar zelos. Ei găsesc chichițe oricând, dar nu e o regulă general valabilă.
  Eu am renunțat în a primi ceva cu DHL, de multe ori întreb dacă e vorba să primesc cu DHL chinezul și refuz din start. Dacă nu, retur fără acceptarea coletului. La modul că mi-a oferit chinezul 100E ca să plătesc taxele pentru un produs și tot n-am vrut să îmi bat capul. Bine, de fel n-am încredere în oameni de pe piețe nereglementate.

 3. Razvan a zis

  Cred că se considera trimisa. Eu m-am uitat la un videoclip pe youtube despre EORI in UK. EORI e peste tot in UE, deci, daca stii o alta limba europeana, poti cauta informatii/videoclipuri de la tara respectiva. In engleza gasesti de regula mul mai mult continut pe Google, Youtube. Dar in fine.

  Eu tocmai ce am cumparat un telefon pe firma prima oara din China. Norocul face sa coste 140euro. Nu lipsea mult si ma trezeam cu un telefon de la DHL, desi cand am facut comanda nu aveam habar de taxe vamale si de TVA. Totusi, am fost curios de taxa de transport DHL care a fost mare, 40euro doar transportul.. Ulterior m-am gandint ca mai bine cumparam de pe EMag.

  Revenind la EORI, mersi mult de articol, chiar cautam pe cineva in RO care a mai trecut prin procesul asta. Inca imi e frica daca nu cumva trebuia sa platesc taxe vamale si TVA anul trecut cand am cumparat 2 telefoane cu total 350euro de pe Gearbest. Nu am fost contactat de ANAF si telefoanele au trecut de vama, desi eu nu mi-am facut un EORI pe atunci. Platisem transportul mai mult, dar nu stiu daca ei s-au ocupat de EORI.

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.