Microsoft Edge va primi adaosuri de securitate incepand cu update-ul din 2017

Microsoft tocmai a anunțat că o nouă actualizare majoră vine pentru Windows 10 cândva în 2017 și că va rula Edge într-o mașină virtuală. Acest lucru va face Edge mai sigur pentru utilizare, deoarece este mult mai complicat pentru un hacker să exploateze sau să atace un browser care se execută într-o mașină virtuală.

Update-ul este denumit Windows Defender Guard pentru Microsoft Edge și continuă, pur și simplu adaosurile de securitate pentru Windows 10. Această politică de securitate bazată pe mașină virtuală utilizează, în principal mașini virtuale mici și un hypervisor pentru a izola procese specifice sau date importante din restul sistemului.

Trebuie remarcat faptul că browser-ul este destul de sigur, în sensul că se execută în mediu de testare sigur, care are acces limitat la restul proceselor.

Când actualizarea va veni, Windows Defender Guard se va aplica numai pentru browser-ul Edge, dar unii analiști sugerează că Microsoft ar trebui să proiecteze unele programe de protecție similare și pentru alte aplicații. În cele din urmă, această funcție de securitate bazată pe o mașină virtuală va necesita unele costuri de performanță.

Reader Interactions

Comentarii

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.