Internet Explorer 11 in Windows Blue

Windows Blue este noul copil al celor de la Microsoft. Tot mai multe update-uri, tot mai multe optiuni facute publice, tot mai multa publicitate. Am testat si eu varianta cea noua, momentan doar intr-un mediu virtual( in Virtualbox) pentru ca inca nu exista o varianta pe 64 de biti, iar eu am procesor pe 64 biti, dar si 8 GB RAM, atat pe laptop, cat si pe desktop.

Asadar, oricat as fi dorit sa instalez, sa ma bucur de performantele noului Windows, nu avea rost sa-mi pierd timpul. Asa ca m-am hotarat sa mai astept si doar… sa butonez intr-un mediu virtual.

Astazi vom discuta despre browser-ul din Windows Blue. In Windows 8 avem versiunea 10 a browser-ului, iata ca in Windows Blue vom avea un nou numar al browser-ului, adica Internet Explorer 11.

Nu cred ca cei de la Microsoft au de gand sa numeroteze browser-ul exact cum fac cei de la Chrome sau de la Mozilla, ca pentru fiecare mic update sa schimbe numarul browserului, dar se pare ca acestia au inceput sa
„umble” tot mai mult la dezvoltarea browser-ului.

Ne amintim faptul ca decaderea Internet Explorer a fost facuta pentru neglijenta celor de la Microsoft, care l-au lasat de izbeliste. Iata ca au invatat din greseli si, odata cu lansarea Windows Blue, vom avea noi optiuni.

Ce va fi nou in Internet Explorer 11?

Taburi sincronizate

Optiuni care sunt de mult dezvoltate de browsere precum Firefox sau Google Chrome, ajung intr-un final si in Internet Explorer. In sfarsit, in IE 11 vom avea parte de sincronizare intre taburi

View Download

Optiunea de vizualizare a fisierelor descarcate va fi mult mai usor de accesat, mai ales daca esti in interfata Modern.

Tracking Protection

Sa nu facem confuzie cu DNT sau Do Not Track din browserele actuale, cei de la Microsoft au imbunatatit aceasta optiune si vom putea sa configuram propria lista de protectie online.

Nu v-am prezentat foarte multe optiuni, dar daca vor miza pe performanta si consum mic de resurse, cei de la Microsoft vor avea foarte multi fani care vor folosi browserul lor. Eu folosesc alte browsere, dar observ cum  Microsoft incepe sa aiba „grija” de productiile lor.

Reader Interactions

Comentarii

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.