Gimbal pentru telefon/mirrorless sau DSLR – unde găsim prețuri bune?

Mi-am schimbat telefonul de ceva timp. Am vrut un telefon care filmează bine. Nu e cel mai bun, dar îmi fac treaba cu el. Filmează 4k decent, fix ca un telefon. Stabilizarea este destul de bună pentru un telefon mobil.

Vin de pe un DSLR care n-are nicio legătură cu filmarea. Da, filmează bine, dar e unul dintre modelele entry level ce au nevoie de stabilizare. Nu au nici în body, nici pe obiective. Așa că este destul de dificil să reușești să faci ceva ok. Practic, ca să filmezi cât se poate de profesionist trebuie să treci de nivelul: „pot să fac asta?”

Trebuie să ai sculele necesare pentru a face orice, inspirația să fie singurul criteriu care te obligă să fii mai prost sau mai bun în domeniu. Atât.

Gimbal pentru telefon sau pentru aparat foto DSLR?

Am urmărit foarte multe produse de acest gen și încerc să fiu cât mai direct. Cel mai bun model este, în momentul de față, Zhiyun Crane V2. Este extrem de bun pentru mirrorless și pentru cei care aleg să filmeze la evenimente cu așa ceva sau chiar în vacanță.

Dar pentru asta ai nevoie de un aparat foto DSLR sau chiar un mirrorless. E mai mult pentru cei care sunt vloggeri.

Gimbal pentru telefonul mobil

Cred că e cea mai simplă variantă de a filma cu telefonul mobil și de a observa că nu trebuie să fii profesionist ca să poți să ai o imagine stabilă, ci trebuie doar să ai sculele potrivite.

În cazul acesta concurența este din ce în ce mai mare. Observ că multe firme aleg să producă gimbal pentru telefon.

Așadar, avem multe oferte pe piață.

Cel mai nou model este al celor de la OSMO. Acești au lansat DJI OSMO mobile 2. Varianta aceasta are o baterie mult mai mare la un preț mult mai ok decât variantele precedente.

2 comentarii la „Gimbal pentru telefon/mirrorless sau DSLR – unde găsim prețuri bune?”

  1. Interesant! Pentru inceput voi incerca noul telefon, si daca totul merge bine voi ajunge sa imi iau un gimbal. E diferență!

    Răspunde
  2. La inceput am fost multumit de telefon, dar acum parca merge in reluare. O sa incerc sa-l curat si sa imi iau un gimbal. E foarte tare!

    Răspunde

Lasă un comentariu