Windows 10 nu este cel mai stabil. Se schimbă foarte des iar driverele încă nu sunt foarte optimizate. Eu sper să înceteze situația asta cât de curând. E păcat pentru că sistemul de operare arată chiar bine, dar sunt situații în care driverele ne omoară.
Exact asta se întâmplă și cu cea mai nouă variantă de drivere de la nVIDIA. Acestea nu funcționează corect pe Windows 10 chiar și pe configurații destul de ok.
Cum puteți verifica dacă driverul video este problema?
Soluția ar fi pentru cei cu laptopuri mai noi, bazate pe Intel sau pe AMD. Mă refer la cele cu plăci video integrate și dedicate.
În cazul în care laptopul se blochează ar fi bine să jonglați cu plăcile video. Folosiți o perioadă placa video integrată și dezactivați placa video dedicată.
Apropo de blocaje, cred că vă ajută și acest articol să identificați problemele. Sunt chestiuni generale, dar utile.
Dacă problemele continuă… puteți să încercați să dezactivați placa video integrată. Eu unul am ceva probleme când vine vorba de multi monitor. Dar e evident faptul că problema este de la driverul plăcii video integrate. Sigur, eu am avut posibilitatea să testez pe 2 configurații identice, cu Windows 7 și Windows 10.
Știu că mulți caută pentru jocuri să dezactiveze placa video integrată de pe laptop. Fie că ei consideră că le mănâncă RAM, fie că au ei fel de fel de pitici pe creier. Sfatul meu este să nu faceți asta, nu trebuie să dezactivați placa integrată fără motiv.
De exemplu, cu ajutorul tehnologiei Optimus, de la nVIDIA, toată treaba este făcută automat, e folosită doar când trebuie placa video integrată. La fel se întâmplă și la AMD.
Dacă doriți neapărat să dezactivați placa video integrată lucrul acesta se face din BIOS. Pe undeva trebuie să aveți Integrated Peripherals. De obicei, este la tabul Advanced. N-am cum să vă zic exact pentru că diferă de la fiecare versiune de BIOS în parte.
Adaugă un comentariu