Cei mai buni ochelari VR

Tehnologia VR este aproape. Avem deja modele destul de interesante pe piață, dar și modele ieftine. Foarte ieftine aș zice. Din câte am văzut sunt ochelari VR ce pleacă de la 70-80 de lei. Nu este o sumă uriașă, dar nici nu obțineți cele mai noi tehnologii.

Bine, din punctul de vedere al lentilei nu prea aveți cum să dați greș. Tehnologia este aceeași, dar butoanele, accesoriile și toate celelalte contează.

E vorba despre faptul că ai nevoie de niște opțiuni pentru a folosi ochelarii. De exemplu, dacă tu porți ochelari de vedere va trebui să îi dați jos dacă aveți un model de ochelari de realitate virtuală ce nu ok. Sigur, lucrul ăsta depinde de la caz la caz.

Reduceri ok pentru ochelarii VR găsiți și aici.

Așadar, trebuie să vă orientați după dimensiunea ochelarilor.

Un alt aspect la care m-aș gândi ar fi să am butoanele la îndemână. Fie pe o telecomandă, fie direct pe ochelari. Am dat de câteva modele ce n-aveau control deloc asupra telefonului. Trebuia să scoți de fiecare dată telefonul din ochelari și să „butonezi” aplicația.

Au apărut tot felul de modele care mai de care mai interesante și cred că piața se va dezvolta foarte mult. Trebuie doar puțină răbdare ca tehnologia să avanseze.

3 modele pe care le recomand în 2022

TECHSTAR VR-Z4

  • unghi de vedere de 120 grade
  • disipă căldura foarte bine

VR Clip Sonic TEC595

  • Casti integrate
  • Suport de prindere cu elastic
  • Controler

HTC Vibe

Toată lumea laudă aceste modele. Sunt disponibile pentru PC și chiar arată destul de bine. Puteți urmări în filmulețul de mai jos mult mai multe:

Pentru a te bucura de jocuri ai nevoie de SteamVR. Ca să verificați dacă aveți calculator compatibil trebuie să citiți articolul acesta.

Oculus Rift

Nu am testat varianta pentru desktop, nu sunt deloc la preturi mici, în schimb cea pentru telefoane este chiar ok. Sigur, este un dezavantaj faptul că trebuie să folosim telefoane puternice pentru aceasta. Într-o oarecare măsură înțeleg că vor să ofere calitate, nu cantitate.

Cei de la Oculus sunt destul de vechi în lumea aceasta. Practic, ei au readus în prim plan realitatea virtuală în 2013.

Playstation VR

Sony au lansat și ei modelul lor de ochelari VR. Pot fi comparați ușor cu cei de la Oculus Rift.

E și normal să se axeze toate companiile mari de gaming spre această tehnologie.

Ochelari de realitate virtuală pentru telefoanele mobile

Avem destul de multe variante pe piața românească. Chiar și pentru telefoane mai ieftine, dar repet, cu o calitate a imaginii indoielnică.

Samsung Gear VR

Găsim în majoritatea magazinelor de profil. Sunt de o calitate foarte bună. Dacă aveți un telefon de la Samsung este cazul să vă orientați spre acesta. Și, din moment ce aveți un gadget performant, cred că este bine să îl adăugați și pe al 2 lea la colecție.

Google Cardboard

Nu se găsește la noi în țară. Poate prin alte locuri. Trebuie să știți faptul că funcționează și cu alte telefoane, nu doar cu Samsung.

LG 360 VR

Chiar și LG și-au lansat jucăriile lor. Este unul dintre cele mai mici și slim modele de ochelari. Ca design sunt în categoria de top, din punctul meu de vedere.

Microsoft HoloLens
hololens

Microsoft spune că va da lovitura cu ochelarii lor. Să vedem dacă se va întâmpla lucrul acesta. Momentan, produsul propus de aceștia costă în jur de 3000$ și este disponibil pentru insideri.

Filmulețul de prezentare este aici.

Lasă un comentariu