Cât de chitroși sunt românii?

Sigur, e un pic prost pus titlul. E vorba despre oamenii care fac rate pentru cel mai nou televizor, pentru cel mai bun telefon mobil, dar care ajung să țipe pe internet de faptul că internetul nu este gratuit.

Înțeleg foarte bine ideea prin care oamenii nu sunt suficient de bogați încât să își permită lucruri. Totuși, să faci un efort financiar pentru a lua un televizor scump, dar să nu ai bani de un abonament pentru a viziona cele mai noi filme mi se pare ceva extrem.

Am întâlnit oameni care se plângeau că un anume brand este prost doar pentru că nu îi funcționează site-ul de streaming online. E exact ca situația celor care caută programe IPTV pentru televizoarele lor, să le vadă gratis. Sau mai rău de atât, cei care plătesc pentru distribuția posturilor unor firme fantomă, unor oameni care distribuie conținutul ilegal.

Trebuie să înțelegem faptul că toată lumea trebuie să fie plătită pentru munca lui.

Dacă eu produc un film pe Youtube mă aștept să fiu monetizată din vizualizări. Sau dintr-un contract direct cu un producător. De exemplu, băiatul ăla Buhnici care face review-uri false pentru produse doar pentru că producătorii i-a dat ceva bani.

În momentul în care ți-ai cumpărat un laptop sau un televizor îți asumi faptul că poți să plătești un abonament pentru un serviciu. Nu trebuie să dai de gard un brand pentru că ți-a restricționat ție accesul la filmele tale online. Ilegale.

Lasă un comentariu