Activează VP9 în Microsoft Edge

V-am mai povestit despre Microsoft Edge de multe ori. Microsoft încearcă să dea lovitura cu el, momentan este în stadiul de testare. Se aduc opțiuni noi, se încearcă dezvoltarea lui.

Au avantaj că au un sistem de operare interesant în spate, dar au și dezavantajul faptului că se luptă cu Chrome și cu browserele de pe mobil.

Lupta, în același timp, se dă și pentru HTML5. Se adoptă din ce în ce mai mult această tehnologie, lumea încearcă din ce în ce mai mult să dezvolte această latură. Cu ajutorul HTML5 începem ușor, ușor să trecem într-o altă eră, să scăpăm de aplicațiile vechi ce nu ne dădeau pace. Primul care îmi vine în minte este: Adobe Flash Player.

VP9 este un codec ce ne pregătește tranziția către 4k. Avem televizoare cu 4k, avem telefoane ce filmează la această rezoluție, avem din ce în ce mai multe gadgeturi.

E normal ca și codecurile să apară, să optimizeze treburile. Mai multe lucruri puteți descoperi citind aici, despre codecul VP9.

Cum activez VP9 în Microsoft Edge?

Pentru ca filmulețele de pe Youtube și nu numai să lucreze mai fluent trebuie să aveți activat acest codec.

Activarea se face simplu, din about:flags.

microsoft-edge-vp9

Din punctul meu de vedere codecul este mai interesant față de H.264. Probabil că se va lupta pentru supremație cu H.265.

Opțiunea o veți găsi din versiunea 10547 a Windows 10. Pentru cei care nu încearcă versiunile din programul insider, cel mai probabil o vor găsi în Threshold 2. Aceasta se anunță a fi lansat în noiembrie.

Reader Interactions

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.