Windows 8.1 Blue se va lansa curand!

In toamna anul in curs se va lansa noul sistem de operare de la Microsoft. Pentru cei care inca nu stiu, vorbim despre Windows 8.1 sau, daca vreti, Windows Blue.
Acest sistem de operare nu are o data oficiala de lansare. Bineinteles ca acesta va fi distribuit mult mai devreme la partenerii Microsoft, apoi va ajunge si in magazine.
Inca de la prima versiune in faza de testare, Windows 8.1 Blue, cei de la Microsoft s-au bazat pe faptul ca vor impulsiona piata tabletelor si a dispozitivelor cu touchscreen. Nu stiu cat vor reusi asta, avand in vedere ca s-au vandut foarte putine dispozitive cu Windows 8, un sistem renegat inca inainte de aparitie.
Odata cu aceasta incercare de a revolutiona piata, prin introducerea tot mai evidenta catre gadgeturi cu touchscreen, au aparut foarte multe critici si foarte multi cred ca noul sistem de operare va fi un esec comparativ cu Windows 7.
Daca ne amintim bine, mai ales la aparitia Windows Vista, foarte multi au criticat si comparat sistemul de operare, apoi, imediat dupa ce au aparut versiunile finale, programe compatibile si drivere oficiale, parca totul a inceput sa intre in normalitate.
Microsoft vrea cu noul sistem de operare sa faca ce a facut Apple, cand a desenat monitoarele pentru acasa.

E posibil ca Windows 8.1 sa fie un fel de Windows 7. Ma refer la faptul ca, daca tineti minte bine, lansarea Windows Vista a fost pregatirea terenului pentru Windows Seven. Asa s-ar putea intampla si cu Windows Blue, sa devina un sistem de operare bun, cel mai bun sistem de operare ar zice unii.

Sunt curios care va fi treaba cu upgrade-ul. Dupa cum va spuneam mai sus, prea putini au cumparat Windows 8, chiar daca au profitat de o oferta nemaintalnita la Microsoft: 15$ pentru un upgrade de licenta.

Probabil cel mai mic pret pe care l-a avut un sistem de operare de la Microsoft, cel putin in ultima perioada.

Directia in care merg sistemele de operare nu ma convinge prea mult…dar nu avem ce face, nu avem alternative ok.

Ma uitam la Ubuntu, versiunea 13.4 nu este deloc ok, Mac OSX de departe sa fie cel mai bun sistem de operare…

 

Reader Interactions

Comentarii

  1. Marius Agavriloaie a zis

    Dar am inteles ca Windows Blue nu va fi propriuzis un nou sistem de operare ci va fi un update la Windows 8. In loc de service pack-uri pentru Windows 8 vom avea update la Windows 8.1.

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.