WhatsApp vs. Viber – Care este cea mai avantajoasa retea de mesagerie

Viber și WhatsApp sunt două dintre cele mai populare aplicații de mesagerie din zilele noastre, și ambele sunt în creștere într-un ritm constant. Aceste două aplicații au ofrande distincte, dar, pentru cei care sunt noi în lumea de mesagerie online le poate părea dificil să alegă o aplicație dintre acestea două pentru a o descărca și utiliza. Daca esti unul dintre cei care sunt încă pe gând despre Viber și WhatsApp, citiți acest ghid pentru a ști ce aplicație este alegerea potrivită pentru dvs.

Statistici:

WhatsApp a fost lansat în 2009, ca o aplicație iOS și Android. Acesta are un miliard de utilizatori din februarie 2016, iar acesta a fost achiziționat de către Facebook în februarie 2014.

Viber, care este un an mai mic decât WhatsApp, a fost lansat pe 2010 ca o aplicație iOS și Android. Ea a câștigat 90 de milioane de utilizatori pe iulie 2012, iar acest lucru a crescut la 280 de milioane de utilizatori înregistrați și 100 de milioane de utilizatori activi pe luna. Viber Media a fost achiziționată de către Rakuten în februarie 2014.

Plată:

Ambele Viber și WhatsApp sunt libere să se folosească. Nu aveți nevoie să plătească nimic pentru a descărca și de a folosi aceste aplicații, deși va trebui să plătiți operatorul pentru datele pe care le consumă atunci când trimiteți mesaje sau efectuați apeluri prin intermediul Viber sau WhatsApp. De aceea, este recomandabil să existe un plan de date nelimitat pentru a evita costurile de date costisitoare.

Compatibilitate:

Viber funcționează pe anumite dispozitive Android, iPhone, Bada, Symbian, Nokia S40, și dispozitive Windows Phone. Acesta poate fi, de asemenea, utilizat în computere care rulează pe Windows, Mac sau Linux.

viber_whatsapp_on_ipad

WhatsApp, între timp, este compatibil cu Android, iPhone, BlackBerry, Symbian, Nokia S40, și dispozitive Windows Phone. Cu toate acestea, până la sfârșitul anului 2016, aplicația nu va mai oferi suport pentru dispozitivele care rulează pe S40, Symbian, BlackBerry OS, BlackBerry 10, Windows Phone 7.1, iPhone 3GS / iOS 6, și Android 2.1 și 2.2. WhatsApp are un client web numit WhatsApp Web (pe care utilizatorii îl pot accesa prin intermediul browser-ul lor), precum și un program de desktop-nativ numit Desktop Application WhatsApp (care este compatibil cu computerele care rulează Mac OS X 10.9 și mai sus sau Windows 8 și 10).

Securitate:

WhatsApp a anunțat în mai 2016 că ei folosesc end-to-end de criptare, ceea ce înseamnă că mesajele utilizatorilor pot fi citite doar de către destinatarii lor. Sunt destinate și ca nimeni altcineva (nici măcar personalul WhatsApp) să le poate citi. Acest lucru de criptare este activată în mod implicit, astfel încât utilizatorii nu trebuie să facă nimic pentru a o activa.

Viber a anuntat, de asemenea, că au adăugat end-to-end de criptare pentru aplicația lor. Cu toate acestea, acest lucru se aplică numai în unu-la-unu conversații sau chat-urile de grup în care toți participanții utilizează cea mai recentă versiune a aplicației. Așa că, să se bucure de acest tip de criptare, de asemenea, este important să încurajeze prietenii și familia să actualizeze aplicația Viber.

Caracteristici cheie:

Atât Viber și WhatsApp vă oferă mesaje text liber și apeluri vocale în multe țări din întreaga lume. De asemenea, acestea vă permit să partajați fișiere cu prietenii și de a folosi autocolante și emoticonuri.

Principala diferență este că Viber vă permite să efectuați apeluri video în timp ce WhatsApp este încă în procesul de integrare a apelurilor video în serviciul său. Viber acceptă apeluri video în iOS (iOS 7 sau mai târziu, în iPhone 4S sau modele mai noi) și Android (Android 4.0 sau mai târziu, în dispozitivele care au o camera de 1,3 MP sau mai mare și 1,5 GB RAM sau mai mare).

Ce aplicație să utilizați?

WhatsApp este o alegere excelentă dacă securitatea online și a vieții private este un factor important pentru tine, în timp ce Viber este o opțiune excelentă dacă doriți să efectuați apeluri video cu prietenii.

Reader Interactions

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.