Probabil ca ati vazut si in articolele referitoare la placile video pe care le-am pus in trecut ca am precizat ca trebuie sa aveti mare grija la placile video, la dimensiunile lor si a carcasei pe care o aveti.
E drept ca, in ultima vreme, au aparut carcase foarte bune si la preturi mici, de 150-200 de lei. Evident ca nu se pot compara cu cele premium de 5-600 de lei sau chiar mai mult, dar daca nu sunteti entuziasti, daca nu dispuneti de un buget care sa va permita sa luati cea mai buna carcasa, trebuie sa fiti foarte atenti la ce model alegeti ca nu cumva sa aveti surprize.
Ce probleme pot apărea la achiziția unei placi video?
Pe langa problemele hardware, pe care le-am discutat aici, mai pot interveni si probleme cu spatiul in carcasa.
Incerc sa fac oamenii sa inteleaga ca o carcasa bine aerisita cu un airflow facut cu cap inseamna racire mai buna, inseamna ca nu se vor incalzi componentele si vor intampina mai putine probleme cu calculatorul.
Cum imi dau seama daca o placa video incape in carcasa?
Atunci cand achizitionati o placa video noua, fie ca faceti upgrade, ori ca faceti un sistem nou, trebuie sa fiti atenti la dimensiunile placii video si ale carcasei.
Daca dorim sa facem upgrade, cel mai simplu este sa verificam carcasa. Luam un metru, o linie, orice si masuram distanta pentru a verifica latimea si lungimea carcasei.
In cazul in care stim denumirea carcasei putem sa cautam detalii pe site-urile de specialitate, de review-uri, etc.
Dupa aceea avem nevoie sa stim ce dimensiuni are placa video pe care urmeaza sa o achizitionam.
Aveti grija sa cautati dimensiunea aceluiasi model, sa nu fie unul diferit pentru ca e posibil sa aiba racire diferita, constructie diferita si sa aiba dimensiuni diferite.
Pe site-urile de specialitate vom gasi urmatoarele:
- width X depth X height X
In traducere libera inseamna ca avem:
- (latime x adancime x inaltime x)
Verificam daca avem carcasa un pic mai mare si, de obicei, prefer sa imi arunc si un ochi spre carcasa, ca nu cumva sa am vreo surpriza. Exista acum SSD-uri pe piata, iar producatorii aleg sa le puna localul in „continuarea” placii video. Asta inseamna un minus de spatiu pentru placa video.
Adaugă un comentariu