Top 3 plite încorporabile. Ce să aleg?

În articolul acesta vom încerca să așezăm un pic lucrurile și să vorbim despre plitele încorporabile. De fapt și de drept, voi încerca să fac un top 3 plite încorporabile pentru voi.

Sunt interesat direct de acest lucru pentru că tocmai îmi renovez casa și mă orientez la tot ceea ce înseamnă electrocasnice.
Așadar, în mintea mea sunt deja câteva modele interesante.

Modele pe Gaz

ModelGamaPreț
Arctic ARBG64120SXSticlă NeagrăVEZI DETALII
Electrolux EGT6242NVKGazVEZI DETALII
Gorenje GW641XInoxVEZI DETALII

Modele electrice

Atenție că va trebui să aveți siguranță separată pentru plita electrică sau chiar și pentru cuptor. Nu este ok deloc să stați pe aluminiu. Cel mai probabil se vor arde cablurile și veți fi nevoiți să schimbați instalația electrică. Asigurați-vă înainte, dacă totul este ok, dacă nu folosiți un model pe gaz.

ModelGamaPreț
Gorenje CT43SCVitroceramicăVEZI DETALII
Bosch PSY6A6B20Vitroceramică MixtăVEZI DETALII
MIELE KM 2034VitroceramicăVEZI DETALII

Fiind implicat total în amenajarea casei pot spune că principalul lucru la care m-am gândit a fost design-ul. Pentru mine contează să arate bine, să se integreze perfect în blat și să fie de calitate bună.

Dacă de integrarea în brat nu putem să spunem prea multe lucruri pentru că cel care se va ocupa de realizarea acestuia va lua dimensiunile necesare, alegerea plitei o punem în seama noastră.

Și criteriile mele au fost următoarele:

 • design
 • material de calitate
 • material care se șterge ușor
 • funcționalitate
 • protecții
 • pe gaz sau electrică

Încercați să puneți preț pe întreținerea plitei. Nu o luați pentru 2 zile și o să vedeți că nu e chiar atât de ieftin pe cât pare. Mai aveți și alte lucrușoare ce vor costa destul de mult. Așadar, grijă mare la alegerea pe care o faceți.

Schemă plită vitroceramică

Iată cum arată o plită vitroceramică:

5 comentarii la „Top 3 plite încorporabile. Ce să aleg?”

 1. Eu m-am orientat tot spre o plită încorporabilă, dar electrică. Nu a fost cea mai bună alegere așa că a trebuit să o returnez. Am luat-o online, așa că nu am intampinat probleme. Greu a fost ca nu mai eram racordata la gaz si au fost ceva incurcaturi. In fine, luati pe gaz ca iese si mancarea ok, dar electrica daca vreti sa scapati de pereți. Bine, cei cu instalație beeeeton pot pune d-asta fără probleme.

  Răspunde
 2. Finii noștri ne-au dăruit o super plită. Ne-am bucurat enorm pentru ea. Au ales tot un model pe gaz. Ne facem treaba cu ea, mai ales că avem și un cuptor încorporabil.
  Este vorba de un model de la Gorenje. Am avut, totuși, o întâmplare ciudată cu aprinderea electrică, dar s-a rezolvat. Dacă nu mă înșel, este vorba despre modelul ăsta.

  Răspunde
 3. Chiar mă orientasem spre un model electric. Am de gand sa fac casa cu un design modern. Eh, se pare ca nu se pupa cu ceea ce doresc eu, in plus, n-am bugetul necesar.
  Acest lucru m-a facut sa aleg varianta de mijloc, asa ca am mers cu o plita pe gaz. Am ales model ăsta. Neașteptat de ok se prezintă.
  Hansa chiar fac produse ok.

  Răspunde
 4. Cea mai tare plita mi se pare Electrolux EGT6342YOW. E exact cum trebuie: simpla, de efect, se integreaza perfect in designul casei
  Mersi de recomandare

  Răspunde

Lasă un comentariu