Televizorul, o necesitate sau un moft? Ne putem lua informația din altă parte?

Să ai un televizor în zilele noastre este o necesitate. O obligație, dacă vreți. E greu de crezut că mai poți să stai neinformat.

Totuși, informația trebuie luata din mai multe surse. Eu unul așa am învățat că trebuie să fie. Manipularea circulă. Circulă la televizor, circulă în presa scrisă, circulă în presa online sau chiar și pe Facebook.

Fiecare își urmărește interesul. Fiecare încearcă să te facă să crezi ceea ce dorește el sau ea.

De cele mai multe ori, manipularea se face cu televizorul. La noi încă este un fenomen în amploare, încă sunt oameni ce cred tot ce se întâmplă la televizor.

Asta pentru că au fost crescuți de așa natură. Pentru că li s-a dat. Nu au stat să caute informația.

În timp ce un copil caută rapid pe telefon ceea ce are nevoie, un adult își pune întrebări banale precum: dar ce vârstă are și din ce localitate este?

Copiii sunt mai deștepți, copiii vor să știe lucruri mult mai la subiect. Nu mai sunt interesați de aparențe, de lucruri mai puțin importante.

Să fim serioși. Cu ce ne ajută să știm că Dragnea are x ani? Moare mai repede? Nu! Tot cu el rămânem pe cap.

Mi-aș dori ca lumea să învețe cu ce se mănâncă televizorul, să ia ca atare informația și să o exploreze dacă dorește cu adevărat. Chiar din momentul în care dă banii pe un televizor nu tocmai ieftin să se întrebe: „bă, dar mă ajută cu ceva? Sunt eu mai informat dacă aleg pe unul sau pe altul?”

Și dacă nu ne referim la politică sigur ne referim la administrația locală. Este cam același lucru.

Mă bucur că încep să apară tot mai multe proiecte independente. Sigur, eu zic că acele proiecte ce se laudă a fi acum independente vor fi mai puțin independente în viitor.

Urmăresc proiecte precum:

  • RiSeProject
  • PaginaDeMedia

și sper că vor reuși să rămână stabili. Sigur, greu de crezut că nu o lua pe arătură, chiar dacă… toți au avut background suspect. Rămâne de văzut…

Lasă un comentariu