Setari Android pentru smartphone si tableta cu Android

Acesta va fi un articol cu setări Android pentru smartphone si tableta cu Android. Practic, vom încerca să mărim, pe cât se poate, viteza unui telefon cu android. Da, știu că nu va fi ușor să facem asta având în vedere că sistemul de operare nu este unul tocmai ușor de optimizat.

În mare, trebuie menținut așa cum o facem și pe Windows.

Suspect sau nu, diferă total felul în care sunt scrise, dar întâmpinăm cam aceleași probleme. Sigur, pe android, n-ar trebui să avem probleme dacă avem aplicații sigure, dacă nu intrăm pe tot felul de site-uri, dacă nu oferim permisiuni aiurea.

Cum îmbunătățim viteza de lucru a unui telefon cu android?

Mă gândesc că este un telefon care este un pic depășit moral. Altfel, noile sisteme de operare precum android 6, 7 sau chiar 8 sunt optimizate. Totuși, sunt situații în care este nevoie să fim un pic atenți cu gadgetul nostru.

  • Programe care optimizează telefonul

Le știți foarte bine. Sunt o grămadă de aplicații care fac asta. Să enumerăm câteva:

  • SD Maid
  • Greenify
  • File Commander

Toate ajută la a face sistemul de operare să se miște un pic mai repede. Eu unul sunt fanul CCleaner.

Da, e de pe Windows și am zis că vor face treabă și acolo. E drept, nu am atât de multe aplicații încât să îmi omoare telefonul.

Dar știu bine că Facebook, Waze, Whatsapp, Instagram, toate fac o grămadă de fișiere temporare și salvează tot felul de poze pe calculator. Acelea trebuie eliminate.

  • Aveți grijă cu spațiul de pe telefon/ card

Nu e nimic mai rău decât să nu poți să salvezi poze. De acolo pot interveni o sumedenie de erori. Așadar, încercați să rezolvați mereu problema spațiului.

  • Opriți serviciile inutile

Ok, android face treabă destul de bună cu aplicațiile deschise, dar poate că acestea vor mânca ceva baterie. Mai bine folosiți aplicațiile utile, iar pe celelalte, mai ales cele care lucrează în background… dezactivați-le. De la android 6 puteți chiar să manageriați mult mai bine permisiunile pentru aplicații.

Din punctul meu de vedere sunt foarte multe lucruri pe care le putem acoperi într-un astfel de articol, dar și foarte multe pe care le putem descoperi în secțiunea de comentarii. Așadar, hai să discutăm mai jos.

Reader Interactions

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.