Service laptop – Sfaturi de la specialisti!

Pentru ca lucram in service laptop, adesea ni se adreseaza o serie de intrebari legate de reparatii si notebookuri. Prin urmare, am intocmit o lista cu unele intrebari si solutii posibile pentru a va ajuta rapid in solutionarea problemelor intampinate la un laptop.

Retineti in orice moment ca varianta rapid si sigura de solutionare a problemei este sa contactati specialistii de la service laptop onlaptop.

1. Laptopul meu nu porneste. Ce fac acum?

Service laptop raspunde: Verificati incarcatorul pentru a va asigura ca acesta se conecteaza la priza in mod corespunzator.

Legat de alimentarea unui laptop pot interveni mai multe situatii, ca de exemplu:- incarcatorul s-a ars complet- cablul de alimentare intre incarcator si priza este defect, dar alimentatorul este functional- mufa de la incarcator este defecta- cablul este intrerupt intr-un loc (atentie cand lucrat in pat si obiecte grele ajung pe cablul de alimentare de la incarcator – de exemplu masa ori scaun).

Unele incarcatoare prezinta leduri care va informeaza asupra starii de functionare. Daca ledul este verde, incarcatorul este functional si trebuie sa verificati problema in detaliu.

2. Ce sa fac daca hard diskul de pe laptop nu mai functioneaza?

Service laptop raspunde: Ca in cazul majoritatii problemelor de laptop, primul pas este sa inchideti laptoptul si sa-l reporniti. Acest lucru av poate ajuta sa determinati daca aveti sau nu intr-adevar probleme cu hard diskul. Daca acesta este grav avariat, cel mai probabil laptopul nu va reporni in mod corespunzator. In acest caz ar trebui sa inlocuiti hard diskul.

Hard diskul este una din componentele care se repara foarte greu. Cel mai adesea trebuie inlocuit. Problema cea mai mare apare atunci cand pe hard disk exista date importante care nu au fost salvate in prealabil. Ca service laptop suntem la curent cu aceasta situatie destul de frecventa intalnita in practica.

Toata lumea uita cat de important este back-up-ul si riscul de a se afla in imposibilitatea de recuperare a datelor de pe un hard disk defect creste. Costurile pentru recuperarea datelor sunt in general foarte mari. De aceea, recomandam intotdeauna clientilor nostri sa faca niste copii de siguranta mai ales daca au date importante pe laptop – fisiere, rapoarte, poze unice etc.

3. Nu am imagine pe display. Care poate fi problema?

Este dificil sa spunem clar care poate fi cauza in acest caz. Daca va spunem ca aveti displayul defect si in clipa urmatoare va comandati un display noi de pe internet, s-ar putea sa faceti o greseala. De aceea, in solutionarea problemelor de laptop, consideram ca diagnosticarea este critica.

Fara o diagnosticare pertinenta riscati sa va pricopsiti cu anumite componente de care nu aveti intr-adevar nevoie si care nu va vor rezolva problema reala. Acesta este unul din motivele pentru care noi recomandam clientilor sa nu se precipite in stabilirea unui diagnostic, mai ales daca nu au o anumita experienta si expertiza tehnica.

Ca sa reveniti, atunci cand nu aveti imagine pe display este posibil ca ecranul sa fie defect, dar la fel de bine se poate intampla sa existe o probleme de conexiune (intre display si placa de baza).

Daca acest cablu reprezinta intr-adevar cauza problemei, el se poate inlocui, iar dumneavoastra veti plati mai putin pe reparatie (pentru ca nu veti cumpara un display nou; avand in vedere ca al dumneavoastra este in continuare functional).

Cand imaginea nu este vizibila pe ecran se poate intampla de asemenea sa exista o problema cu placa video. Daca intr-adevar ecranul este defect, in service laptop acesta se poate inlocui cu unul nou, cu garantie.

2 comentarii la „Service laptop – Sfaturi de la specialisti!”

  1. Destul de concis articolul, dar cu destule sfaturi utile. Eu însa, rămân la ideea că în majoritatea cazurilor nu se rentează repararea noilor gadgeturi, fiind mai simplu să le înlocuim

    Răspunde

Lasă un comentariu