Perioada cea mai bună pentru cumpărat SSD-uri?

SSD-urile sunt viitorul. Fie că vrem, fie că nu vrem, mai totul se bazează pe acestea. Vrei viteză, iei SSD. Vrei date stocate iei hard disk normal, cu platane. Treaba este simplă și, sper, destul de clară.

Momentan, tehnologia este la început. Da, încă mai este loc de creștere, încă sunt modele ce pot fi mult mai ok, atât controller îmbunătățit, cât și portul de conectare. Eu cred că nu mai putem vorbi de conectorul SATA. Este chiar depășit, foarte depășit pentru ceea ce poate livra PCI Express.

Așadar, nu aș insista în 2017 pe modele cu SATA, mSATA, M.2 și alte derivate. Orice e bazat pe SATA e limitat. Sigur, se discută de mult timp de apariția SATA4, dar nu văd să fie o prioritate momentan.

2017 este perioadă bună pentru achiziție de SSD-uri?

Sincer, perioada 2015-2016 cred că a fost cea mai ok din punctul de vedere al prețurilor. Acum cererea a crescut atât de mult încât nu mai fac față băieții așa că au fost nevoiți să crească prețurile.

Așadar, prețurile au crescut în ultima perioadă cu 10-15%. Rămâne de văzut când vom vedea tehnologii noi.  Intel lucrează la Intel Optane, dar nimic concret până acum.

Reader Interactions

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.