nVIDIA lanseaza 980M?

In ultima vreme am fost aproape de partea hardware, ca sa pot sa va prezint cele mai noi lucruri si cat mai utile pentru voi. Ma bucur cand aud comentatori care au gasit informatii foarte bune aici pe blog.

Parca ma imping de la spate sa scriu tot mai mult.

Totusi vreau sa fie ceva de calitate, nu tot felul de aberatii, lucruri pe care sa va puteti baza.

In dimineata asta am luat portia de stiri si se zvoneste ca nVIDIA doreste sa lanseze generatia noua de placi video. Cel putin pentru laptop.

Cred ca ati observat ca avem parte de 2 tipuri de placi video: cele pentru desktop si cele pentru laptop.

Pentru desktop abia si-a facut aparitia generatia 7, observam ca au aparut doua placi foarte bune pe care vi le-am recomandat si eu, nVIDIA 750 si nVIDIA 750TI.

Au facut o mica revolutie pentru ca nu au nevoie de alimentare separata, iar consumul de energie este foarte mic raportand chiar si la modelele lor de placi video, nici nu mai indraznesc sa spun ceva de AMD.

Pentru laptopuri si device-urile mobile am observat ca pe piata la noi au ajuns destul de multe laptopuri cu seria 8, de la placi video low end 820M, pana la cele puternice de genul 880M.

nvidia geforce 900m

Se speculeaza ca, in octombrie vom avea parte de seria 9 placilor video.

Asadar vom avea urmatoarele:

 • Geforce GT 940M
 • Geforce GTX 950M
 • Geforce GTX 960M
 • Geforce GTX 970M
 • Geforce GTX 975M
 • Geforce GTX 980M (aparitie octombrie)

Probabil ca toate placile video vor trece pe tehnologia Maxwell(GM204) si vor uita de batranul GK104.

Marketing-ul celor de la nVIDIA este naucitor. Mai mult ca sigur vom avea parte de rebranduiri, unele placi video vechi vor primi denumiri noi si nu vor primi imbunatatiri semnificative. Cam asa se intampla cand nu prea au competitor…

Reader Interactions

Comentarii

  • Yamasha a zis

   Memoria nu este totul intr-o placa video. Testele arata ca noile modele au consum de energie scazut si performante mult mai bune fata de generatiile precedente. Acum nu ramane decat sa vedem cu ce vor ataca cei de la AMD, oare ce placa video vor scoate pe piata?!

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.