Ce are nou Windows 8.1?

Windows 8 n-a fost un proiect ratat, intr-un fel sau altul si-a atins scopul, acela de a obisnui oamenii cu touchscreen. Eu, care totusi am o varsta, mi se pare ciudat sa lucrez cu touch, avand in vedere ca toata viata am avut ceva palpabil, o tastatura sub degete. Tehnologia se misca rapid, azi avem touchscreen, maine probabil ca vom avea comenzi vocale si poimaine roboti care sa lucreze pentru noi.

Noi trebuie sa ne adaptam la nou. Cam asta cred eu ca este viziunea celor de la Microsoft in legatura cu creatiile lor.

Asa cum spuneam si in articolele precedente, cei de la Microsoft pregatesc un update pentru platforma lor. Nu vom avea foarte multe lucruri noi, probabil si ca de aceea este un upgrade gratuit, ca un Service Pack, ci mai degraba vor fi imbunatatiri pentru platforma actuala.

Daca se va optimiza interfata touch si daca performantele vor creste cu actualele sisteme de operare, eu sunt multumit. Am invatat sa ma descurc si sa imi automatizez unele lucruri folosind Windows 8.

Ce va fi nou in Windows 8.1?

Slide de fotografii pe Lock Screen

Nu stiu cat de folositor este, mie imi place sa lucrez cu calculatorul/ laptopul, nu sa stau sa ma uit la un slide de poze care oricum devine plictisitor din moment ce il voi vedea de fiecare data, poate chiar in fiecare zi.

Wallpapere animate

Un lucru bun pentru cei care au calculatoare puternice. Ce se va intampla oare in momentul in care vor fi multi care nu au calculatoare puternice.

Iconite mai mici pentru interfata cu touch(live tile)

Nimeni n-a inteles de ce Microsoft a ales ca iconitele sa fie atat de mari daca nu avem un display cu touchscreen. Se pare ca utilizatorii vor putea modifica dimensiunile acestor iconite odata cu acest update.

Integrare buna cu Bing

Poate pentru cei din USA este o imbunatatire buna, dar noi pe Romania nu prea avem treaba, nu e nimic exact in cautari pe Bing. Poate in viitor vor intra si pe piata noastra asa cum trebuie.

Imbunatatiri pentru Settings din interfata touch

Vor sa scape de Control Panelul vechi, asa ca au adus optiuni in interfata cu touch, cat sa ne faca sa nu mai intram in vechea interfata. Oare asa va fi? Eu nu prea folosesc Settings, de fapt, interfata cu touch o folosesc doar cand pornesc laptopul sau daca am nevoie de doua programe in paralel.

Multitasking imbunatatit

Din punctul meu de vedere intefata cu touch era inutila daca nu puteai face mai multe lucruri cu ea, pe laptop eram limitat, pe desktop la fel. Se pare ca cei de la Microsoft vor schimba si asta. Practic vom putea sa impartim interfata asa cum dorim, nu cum era inainte.

Search imbunatatit

Avem destul de multe limitari pentru interfata Modern din Windows 8, nu avem un search global, nu avem multe lucruri.

Pe langa toate acestea, se va imbunatati si suportul pentru dispozitivele cu rezolutii mici.

Pe total, eu vreau sa cred ca Microsoft a ascultat de criticile din online. Multa lume este multumita de Windows 8, dar si foarte multa lume este extrem de nemultumita. Sigur, nu sunt atat de multi pasionati de calculatoare, ei vor sa mearga si atat. Nu vor schimbare!

Eu as vrea ca Windows 8 sa imbunatateasca lucrurile pentru multi monitoare, sa nu mai fiu nevoit sa folosesc aplicatii externe care fac lucrul acesta.

Reader Interactions

Comentarii

  1. Alexandru Ionut a zis

    Cred ca o sa-mi redobandeasca increderea. Vad ca cei de la Microsoft incearca sa se integreze nevoilor utilizatorilor. E ok ca incearca sa tina cont de nevoile lor, dar nici utilizatorii nu au procedat chiar corect. Nu inteleg de ce aceasta idee de a ne plafona doar pe o anumita chestie. Un user pro se poate adapta oricarei situatii.

  2. Alina Daria a zis

    Nu ma prea convinge usor sa trec de la Win. 7 la 8. Deasemenea nici cand am fost nevoita sa trec de la XP la 7 nu am fost printre primii care sa faca lucrul asta.

  3. Adrian a zis

    Eu am trecut la Windows 8 inca de la prima varianta gratuita oferita pe site-ul Microsoft. Si am avut inainte Windows 7.

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.