Lenovo cumpara divizia de PC-uri Fujitsu

 Lenovo, cel mai mare producător de PC-uri, telefoane și tablete este pe punctul de a ajunge la o înțelegere pentru a cumpara divizia de PC-uri a mărcii Fujitsu, spun surse citate de Reuters. Cele două mari companii vor anunța intelegerea luna aceasta, iar 2.000 de angajati Fujitsu vor trece la Lenovo, scrie publicatia niponă Nikkei.

Miercuri, mass-media japoneză a raportat că societatea a fost in discutii pentru a vinde divizia de PC la Lenovo. „Aceste rapoarte nu se bazează pe nici un anunț oficial făcut de către Fujitsu”, compania a declarat, joi, adăugând că „are în vedere în prezent diferite posibilități, inclusiv a ceea ce este raportat, dar nu a fost luată încă o decizie.”

O persoană familiară cu discuțiile de către Lenovo Fujitsu a declarat pentru Wall Street Journal că acordul ar putea fi structurat în mod similar celui cu NEC, care deține în prezent doar un pachet de 5 la suta in joint-venture cu Lenovo.

Lenovo a făcut un nume pentru el însuși în afara Chinei ca un producător de PC-uri atunci când a cumpărat divizia de PC-uri IBM timp de 1,75 miliarde de dolari în 2005, boltire în locul al treilea pe piața mondială de PC-uri.

Fujitsu vizeaza piata centrelor de date cu servere, echipamente de rețea, baterii și sisteme de răcire, precum și, de asemenea, ruleaza un nor de servicii IT și găzduire de afaceri. Dar ea are, de asemenea, alte întreprinderi care nu sunt direct legate de faptul că, inclusiv smartphone-uri, semiconductori și PC-uri.

La fel ca IBM înainte de a fi, Fujitsu caută să stea pe serviciile sale și mai profitabile și servere de afaceri deși, chiar și acest lucru ar putea schimba. Aproape un deceniu dupa afacerea PC-lui lor, IBM a continuat să vândă o parte a activității sale server de la Lenovo.

Reader Interactions

Comentarii

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.