Hard disk-ul stă în 100%, pe Windows 10

Windows 10 se vrea a fi viitorul. Eh, din păcate, nu este nici prezentul. Statisticile arată că rata de adopție nu este tocmai mare. În schimb, au grijă ca hardware-ul nou să nu prea poată fi compatibil cu versiunile vechi de Windows. Este ca un cartel între giganți. Înțeleg faptul că e greu să mențină și să adapteze codul la ceea ce este nou. Oare, este totul scris de la 0 în Windows 10?

O mare problemă pe care o întâlnim în Windows 8.1 și în Windows 10 este cea a hard disk-ului. Acesta ajunge la 100% Disk Usage fără prea mari probleme.

Eu v-am povestit foarte multe despre SSD-uri, le recomand, tocmai pentru că știu că apar situații de genul, în care calculatorul funcționează foarte greu. Știți că pe SSD n-apare problema, nu? Doar pe HDD-urile cu platane.

Așadar, în articolul acesta voi încerca să vă prezint câteva situații ce vă ajută să eliminați eroarea. Înainte de a trece la treabă ar fi bine să fiți cu update-urile la zi atât pentru drivere, cât și pentru sistemul de operare. Dacă se poate și o curățare de registre cu un program de genul CCleaner ar fi perfect.

Dezactivează Windows Search

Toată treaba se face din Services.services.msc_

După ce deschidem tabul Services vom căuta Windows Search Properties. Aveți evidențiat cu ajutorul săgeții din poza de mai jos:

windows-searchDupă aceea va trebui să setați disabled.procese

Dezactivați Serviciul Superfetch

Superfetch a apărut ca o îmbunătățire a prefetcher-ului din Windows XP. Acesta monitorizează comportamentul utilizatorului și poate încărca memoria RAM destul de mult pentru a încărca procesele mai rapid. Totuși, de multe ori, apar situații neașteptate.

Tot în zona de servicii găsim și Superfetch.

Dezactivează notificările Wnidows-ului

Tocmai ce am discutat despre acestea. La un moment dat, de la atâtea scrieri pe HDD acesta o va lua razna. Așa că mai bine le dezactivăm.

Vom merge la Settings(Windows+I) și vom naviga spre tabul System. Acolo vom merge la Notification & Actions și vom opri notificările.windows-tip

Sigur că mai sunt și alte situații în care hard disk-ul este exagerat de îngreunat. Tocmai de aceea vă rog să comentați și să vedem ce opțiuni găsim.

Reader Interactions

Comentarii

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.