Funcțiile smart încep să fie din ce în ce mai căutate. Oamenii doresc să își facă apartamentele tot mai „deștepte”, casele, așa că încearcă din răsputeri să își achiziționeze câte un gadget smart. În cazul de față: Smart TV.
Eh, dar ce este acest SMART TV? Cu ce ne ajută?
De multe ori veți auzi prin diferite locuri: funcțiile smart, avantajele funcțiilor smart, televizorul este smart.
Dar ce sunt toate acestea?!
Televizoarele, mai nou, sunt gadgeturi foarte performante. Cele mai bune televizoare pot filma în cameră, unele se pot conecta la internet, altele pot monitoriza ce se întâmplă în casă sau pot fi controlate cu o tastatură sau un mouse… poate chiar un telefon mobil. Smart, evident. În timp, vor deveni tot mai bune, vor fi interconectate.
Smart TV -ul, dacă vreți o definiție, este funcția inteligentă a televizorului. O funcție prin care puteți să conectați un alt gadget la televizor, practic puteți construi o rețea în jurul acestuia sau poate chiar să urmăriți filme online. Gândiți-vă la un calculator minuscul ce este disponibil în interiorul unui televizor. Fără cabluri, fără să-l mutați de colo, colo. Doar cu o telecomandă.
În momentul de față avem foarte multe game de televizoare smart. Cele mai scumpe, au, de obicei, performanțe foarte bune. Cu cât vom scădea bugetul, vom vedea că scade și performanța funcțiilor smart, dar și imaginea televizorului nu mai este atât de bună.
Fiecare producător are o tehnologie proprie. În momentul de față avem mai multe tipuri de Smart TV-uri:
- LG are WebOS
- Samsung are sistemul de operare proprietar TizenOS
- Panasonic are Firefox OS
- Apple are Apple TV
Pe lângă acestea, mai sunt și cei care au renunțat să mai dezvolte un software competitiv. Au căzut de acord să folosească android TV. Mie mi se pare mult mai interesant acest sistem de operare, mai ales că toată lumea are la dispoziție un smartphone.
Apropo de ceea ce se spune în ultima vreme că televizoarele te urmăresc. Sigur, orice companie dorește să personalizeze cât mai mult oferta lor. Tocmai de aceea încearcă să „agațe” cât se poate de mult utilizatorul. Este o tehnică de marketing, ei practic își măresc baza de date cu informații despre lucrurile pe care le preferați. Pe ce programe vă uitați, ce intervale și așa mai departe.
Cu cât au mai multe informații, cu atât datele sunt mai prețioase pentru ei. Nu e vorba doar de un producător, ci toți fac asta. De la Google, până la orice firmă mare.
Pe de altă parte, dacă nu alegem un display pentru distanța corespunzătoare între noi și televizor, avem toate șansele să povestim prietenilor că televizorul nostru se vede prost și că nu e wow. Sigur, asta este o altă discuție pe care sper să o abordăm cu alte ocazii.
Atât timp cât îl folosești zi de zi nu văd de ce nu ai lua un televizor smart.
Adaugă un comentariu