Ieftin si bun nu exista. Chiar dacă unii aleg sa promoveze lucrul asta, greu de crezut ca cineva va oferi ieftin lucruri de calitate. Poate doar dacă sunt noi pe piață si oferă preturi de dumping.
Dar cat de seriosi sunt acestia? De unde stim noi cat vor rezista pe piata, daca vom avea probleme sau nu cu garantia, daca vom primi suport tehnic pentru ce avem nevoie.
Nici nu vreau sa ma gândesc la persoanele care si-au comandat telefoane de pe site-urile fantoma si s-au trezit cu un gadget care trebuia sa fie pentru piata din Asia sau… poate Africa.
Reduceri, promoții, Black Friday, chiar exista cu adevărat?
Eu va amintesc faptul ca magazinele nu pot vinde sub pretul achizitiei. Iar cum in Romania sunt putini furnizori de produse IT, mai mult ca sigur toata lumea va vinde cam la aceleasi preturi, iar pe langa vom avea si cateva servicii adaugate.
Ma gândesc la o garanție de retur in 30 de zile si nu in 10 zile asa cum este in lege sau transportul gratuit pentru produse, poate un sfat din partea operatorului referitor la achiziție si asa mai departe.
Toate aceste bonusuri, de fapt, sunt servicii pe care le plătim tot noi cumpărătorii. Pentru ca este evident ca orice firma dorește sa aibă profit, sa poată sa reinvestească, sa poată sa își amortizeze investiția, sa își plătească angajații și asa mai departe.
Black Friday
Este o moda aparuta de cativa ani la noi, preluata de la americani. Diferenta este ca la noi sunt reduceri la cateva produse. Si acelea de generatie mai veche.
De cele mai multe ori, in astfel de perioade de promotii se negociaza la maxim cu furnizorii pretul final, stiind ca vor fi vanzari foarte mari intr-un timp foarte scurt.
Iar daca esti un magazin online precum eMAG, PcGarage sau Flanco sigur vei negocia altfel, avand un portofoliu in spate, un nume, etc. De aceea aveți același patronaj, de aceea sunteți toți în același grup.
Pe acest blog o sa încerc sa va prezint cele mai bune oferte pe care le-am găsit, sfaturi de achiziție, dar si lucruri interesante despre calculatoare.
Adaugă un comentariu