Cum dezinstalam browser-ul Microsoft Edge din Windows 10

Internet Explorer a fost primul browser implicit pe Microsoft Windows inca de la început, dar browser-ul a fost un cosmar pentru ca nu primea actualizari si era lent in unele sarcini fiind un cosmar pentru dezvoltatorii ce lucrau la el. Nu degeaba erau atât de multe glume cu acesta: „Internet Explorer este bun pentru a descărca Chrome”.

El a ajuns să nemulțumească o grămadă de oameni, plus ca in aceea perioada tocmai se lansase Google Chrome-ul ce urma sa fie cel mai popular browser. Cred că au ajuns acum la o cotă de piață de 70%.

Microsoft a urmarit sa modernizeze browser-ul Internet Explorer cu noi actualizari, dar pana in ziua de azi ramane cu mult in urma fata de browserele moderne

microsoft_edge_1200x630

De aceea Microsoft o data cu lansarea noului sistem de operare Windows 10 lanseaza si un nou browser Microsoft Edge ce urma sa fie un succes. Pentru unii utilizatori acesta nu este ceva incredibil, de aceea au recurs la tot felul de trucuri pentru al dezinstala.

Astazi am sa va arat o metoda ce va poate ajuta sa dezinstalati Microsoft Edge definitiv. Cei de la Winaero.com ne pun un script, pe care il puteti lua de aici  ce ne poate ajuta in dezinstalarea browser-ului.

Mai jos aveti pasii ce trebuie urmati in dezinstalarea browser-ului Microsoft Edge:

Dupa ce ati descarcat fisierul ZIP, il extrageti intr-un loc unde aveti acces cu usurinta. Cand zic sa-l extrageti intr-un loc cu usurinta ma refer sa il puneti pe desktop.

Veti observa ca exista doua fisiere denumite Unistall Edge.cmd si Install_wim_tweak.

Faceti click dreapta pe fisier, selectati fisierul numit Uninstall Edge.cmd si-l rulati cu drepturi de administrator.

1

 

Veti fi notificat de Windows SmartScreen ca aplicatia sau programul nu este de la un editor certificat. Faceti click pe More Info si selectati Runaway. Veti oberva o fereastra in CMD in care va aparea script-ul care va incepe sa functioneze.

Asteptati pana va apare un mesaj jos pe care scrie ”Microsoft Edge should be uninstalled /Please reboot Windows 10”

4

Dupa ce ati dat un restart PC-ului veti observa ca Microsoft Edge a dispărut. Rețineți ca, Microsoft Edge este o aplicatie de baza în Windows 10 si ca multe programe sunt legate de ea. Pot exista unele erori dupa ce dezinstalati Microsoft Edge.

Reader Interactions

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.