Cum ar trebui să folosim corect aerul condiționat?

Este vară, este cald. Lumea dorește tot mai mult să aibă răcoare în casă. Este adevărat că, cu greu poți să faci asta, dacă nu ai un aer condiționat bun.

Sunt tot mai atent la aerul condiționat, să văd dacă este de calitate, dacă îmi oferă toate opțiunile de care îmi doresc. Și pentru că majoritatea caută aer condiționat ieftin cred că ar trebui să se orienteze un pic mai bine.

Văzusem o postare pe Facebook de la cineva:

Prima data cand dau drumul la AC-ul din dormitor, de cand sunt in chirie aici. E perfect, in doar 20-30 de minute mi-a scazut de la 33 la 24 de grade. Nu stiu cat consuma, dar pentru 50 lei pe luna in plus, la curent, prefer sa stau relax. Problema e ca-i pus fix deasupra de biroul meu, si cand stau la PC imi sufla fix in cap. E boala curata, dar… vedem cum ma simt. Sa vad cand scade la 20 de grade C, apoi il opresc cateva ore, n-o sa se incalzeasca prea repede, ca blocul meu e izolat.
Nici nu vreau sa-mi imaginez cum palpaie jos, contorul electric, la 3500 watti putere doar el, la racire. Probabil e model mai vechi, acum sunt si mai economice, la maxim 2000W.
E destept vad, are si umidificator, ion filter, timer

Mi-a plăcut cum a expus problema, mi-a plăcut ca a prezentat în detaliu tot ce a avut de zis legat de aerul condiționat.

Totuși, face o mică greșeală, din punctul meu de vedere. Dacă stai într-o cameră cu aer condiționat lângă tine ar fi bine să te protejezi întâi pe tine, să fie indirect, să nu bată spre tine. Ceea ce a și punctat acesta.

Greșeala, însă este la economia energiei pentru aerul condiționat. Pentru a face economie, mai ales dacă este un model nou are nevoie să țină constant pornit aerul condiționat.

Este cea mai mare greșeală să îl oprești și să-l pornești. Trebuie reglată o temperatură medie, suportabilă de toată lumea din cameră.

Mai ales că, dacă are la bază tehnologia inverter are nevoie ca acesta să funcționeze mai mult pentru ca investiția să se scoată. Este chiar ca la mașini. Cu diesel trebuie să mergi mai turat.

Întregile sfaturi le-am citit pe aerconditionatbun.info un blog interesant cu și despre aerul condiționat.

Reader Interactions

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.