Cum sa activez bara de stergere a unui fisier in Windows 8

In ziua de azi este foarte important calculatorul, majoritatea firmelor sau a oamenilor aleg sa tina arhiva pe calculatoare. Nu este un lucru rau acesta, fisierele sunt gasite mult mai repede, dar si sterse tot mai repede, mai ales daca avem bara de confirmare a tastei DELETE inactiva.

Astazi o sa va prezint cum sa activati sau chiar cum sa dezactivati fereastra de confirmare a butonului DELETE. De ce zic si dezactivati? Pentru ca este exact reversul.

Daca aveti instalat Windows 8, veti observa ca fereastra de confirmare despre care va vorbeam nu este activata in acest sistem de operare, e posibil ca pana la versiunea finala sa fie activata, e posibil sa ramana inactiva.

Dupa cum stiti, combinatia de taste SHIFT+DELETE va sterge fisierul din calculator definitiv, in momentul in care il apasati aceasta combinatie de taste calculatorul va intreasba daca vreti sa stergeti de tot fisierul.

Cum activez/ dezactivez fereastra de confirmare pentru butonul DELETE?

Avem cativa pasi de facut:

  • schimbam pe modul desktop
  • dam click dreapta pe Recycle Bin -> Properties
  • dupa ce deschidem Properties observam ca la General avem optiunea Display delete confirmation dialog. Bifam optiunea si apoi dam click pe Apply.

Dupa aceea de fiecare data cand vrem sa stergem un fisier cu tasta DELETE ne va aparea o fereastra de confirmare, identica cu cea de mai jos.

Reader Interactions

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.