Cea mai ieftină configurație bazată pe DDR4 și Intel Coffee Lake V2

Ne așteptăm la noi procesoare din partea celor de la Intel, ne așteptăm la noi plăci video și noi tehnologii. Există, totuși, o problemă reală pentru conținutul 4k care sper să fie rezolvată cu ajutorul noilor lansări.

Până atunci vreau să vă propun cea mai ieftină configurație ce se poate realiza pentru noua generație de procesoare. De fapt și de drept, nu mai este chiar atât de nouă, iar problema financiară este oarecum rezolvată.

Deja prețurile s-au stabilizat, DDR3 și DDR4 au ajuns la valori acceptabile, iar performanțele sunt în favoarea DDR4. Asta, pe ansamblu, dacă ajungem să analizăm frecvențele și faptul că diagnosticăm mai rapid problemele față de DDR3.

În momentul de față este inutil să ne mai îndreptăm spre Haswell pentru că Skylake este la același preț.

Aștept cu nerăbdare noua serie a celor de la AMD pentru DDR4 ca să avem o competiție în adevăratul sens al cuvântului.

Mă voi îndrepta spre o configurație cu o placă de bază micuță, dar performantă, cu VRM decent pentru un utilizator obișnuit.

Ce puteți face cu această configurație de buget foarte mic?

La data de 14 August 2020 prețurile pentru aceste componente erau cele mai mici de pe piață. Ar fi bine să verificați fiecare link în parte.

Aproape orice. Coffe Lake V2 a ajuns la un nivel foarte bun chiar și pe partea de video integrat. La partea de procesoare nu s-a avansat foarte mult, tocmai pentru că AMD n-a realizat mai nimic în această perioadă.

Eu aș zice că pentru jocuri light este ok, dar și pentru activități mai ok, poate și ceva programe mai solicitante. În toate aceste cazuri ar trebui să discutăm și să vedem ce este mai ok.

Vă sfătuiesc să treceți pe Windows 10 cu această configurație. Trebuie să uităm de Windows 7 sau chiar Windows XP, chiar dacă se pun la dispoziție și acestea. De exemplu, la o simplă căutare am găsit drivere, cu toate că Windows 10, prin Windows Update, îți oferă driverele la un click distanță.

Reader Interactions

Comentarii

    • Petrus a zis

      Salut. Momentan nu avem modele cu răcire custom. Aștept modelele mai interesante. Vrei să îți faci PC nou bazat pe această placă video?!

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.