Asus B250 Mining Expert – placă de bază pentru mining cu 19 PCI-E

Începe să mă încânte treaba asta cu minatul. Am deja un articol în draft în care sper să vă vorbesc cât mai multe despre minat și cât de ok este să faci asta. Dar nu este atât de documentat pe cât aș dori așa că vreau să o luăm pas cu pas, așa cum zice și cartea șefului de trib de pe la noi.

Știm bine că a fost o criză a plăcilor video. De fapt, încă este, dacă ne uităm un pic pe prețurile plăcilor video. Mai ales, cele high end.

Pentru că, în mare parte, minatul se ajută de placa video, în special de memoria VRAM pentru că este foarte, foarte rapidă… cei de la Asus s-au gândit să intre pe piața asta. Am văzut mulți producători că fac asta, de altfel.

Așadar, până la a avea plăci video și plăci de bază dedicate pentru minat nu a fost decât un pas.

Asus lansează una dintre cele mai mari plăci de bază cu 19 PCI E. Să vedem dacă vor reuși să fie recunoscute de sistemele de operare și care va fi modul în care vor funcționa. Lupta este destul de mare, mai ales că nu sunt primii care fac astfel de plăci de bază.

Mai sunt modele de la AsRock, dar și modele de la Biostar. AsRock H110 are 13 PCI-E, iar Biostar TB250-BTC PRO are 12 PCI-E.

Reader Interactions

Comentarii

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.