Apple va sterge aplicatiile mai vechi din AppStore

În luna iunie 2016, pe App Store au fost două milioane de aplicații pentru iPhone și iPad, iar de la lansarea AppStore în 2008, acestea au fost descărcate de peste 130 de miliarde de ori. Unele dintre aplicațiile nu mai funcționează sau sunt depășite, iar Apple planifică să le elimine, pentru a face loc altor aplicații noi, și a trimis deja un e-mail pentru comunitatea dezvoltatorilor, pentru ai informa despre modificările aduse.

Acesta este mesajul pe care Apple la trimis dezvoltatorilor: „. Suntem în implementarea unui proces continu de evaluare a aplicațiilor, eliminând aplicațiile care nu mai funcționează conform destinației prevăzute, nu respectă liniile directoare de revizuire actuale, sau sunt depășite”

Spre deosebire de Google, Apple a preferat să accepte mai puține aplicații și jocuri, alegând o calitate mai mare, dar chiar și așa, magazinul a început să se umple cu aplicatii mai mult sau mai puțin populare. În timp ce unele aplicații au fost descărcate de milioane de ori, iar altele nu au fost descărcate și ocupă spațiu în zadar, mai ales pentru că au fost create pentru versiunile mai vechi de iOS, iar în zilele noastre, utilizatorii modernizează iPhone-urile lor prin instalarea celei mai recente versiuni de IOS. Acest lucru înseamnă că aplicațiile sunt de asemenea actualizate pentru a sprijini versiuni mai noi de IOS, iar aplicațiile respective abandonate trebuie să fie eliminate.

Captură-de-ecran-din-2015.06.10-la-08.31.42

Nu este sigur cât de multe aplicații vor fi șterse din App Store, dar este o decizie bună pentru a scăpa de aplicații inutile, care nu fac parte din paginile de căutare App Store. Apple, de asemenea, declară război numelor de aplicații care apar atunci când spamezi căutarea pentru o aplicație populară. De exemplu, atunci când se caută Instagram, rezultate includ, de asemenea, o aplicație care se numește Instagram colaj foto sau Picture Editor, etc.

Mai mult decât atât, dezvoltatorii trebuie să aleagă nume mai scurte pentru aplicațiile lor, care vor avea mai puțin de 50 de caractere. Cleanup-urile vechilor aplicații vor începe pe data de 7 septembrie, iar dezvoltatorii care nu își actualizează aplicațiile lor în următoarele 30 de zile, aceștia riscă ca aplicațiile lor să fie eliminate.

Reader Interactions

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.