Este deja foarte cunoscut faptul că, în ultimii ani, tot mai mulţi utilizatori de internet folosesc dispozitive mobile precum smartphone sau tableta, în paralel cu dispozitive clasice de tip desktop sau laptop (ultimul dintre ele de asemenea mobil, însă utilizat de obicei în calitate de computer principal, din considerente de spaţiu şi portabilitate în interiorul locuinţei sau la birou). În acest context, creatorii de conţinut online s-au adaptat astfel încât să poată oferi acces în condiţii optime inclusiv pentru utilizatorii de asemenea dispozitive mobile.
Mai întâi au apărut site-urile web mobile, cele dedicate în mod direct smartphone-urilor şi tabletelor. Aceste platforme presupun adrese diferite (în general cu „m.” în faţa adresei web normale), conţinut diferit, practic versiuni distincte, alternative. Rapid s-a migrat însă spre o soluţie şi mai bună: web design responsive, website-uri ce au capacitatea de a-şi adapta layout-urile (designul) paginilor în funcţie de mediul de vizionare. Altfel spus, website-ul „simte” ce dispozitiv foloseşti şi oferă o experienţă foarte bună de navigare, indiferent de rezoluţia ecranului.
Tipologia website-urilor responsive presupune o singură versiune de website, cu un singur URL. Evident, opţiunea este mult mai avantajoasă şi utilizată în prezent la scară largă în mediul online. Inclusiv celebrul motor de căutare Google a anunţat că va considera un criteriu important în afişarea rezultatelor tocmai această capacitate a website-urilor de a se putea adapta în funcţie de dispozitivul de pe care sunt accesate – mobil sau desktop.
În paralel, pentru şi mai multă simplitate pentru utilizatori, au fost dezvoltate aplicaţii mobile ce pot fi instalate pe gadgeturi. Acestea sunt disponibile de obicei în două variante – pentru Android sau pentru iOS. Instalarea este simplă, ideală atunci când consideri că o anumită aplicaţie îţi va fi adesea de folos. Dacă accesezi un website în mod repetat, aplicaţia te poate ajuta să faci totul simplu, dintr-o singură atingere.
Aplicaţii există în tot mai multe domenii, de la banking şi până la fast-food-uri. O aplicaţie din ce în ce mai des descărcată de utilizatorii români este cea pusă la dispoziţie de PokerStars, în zona de divertisment mobil. Cu această aplicaţie, joci poker din mers, simplu, rapid, comod. Evident, aplicaţia este disponibilă pentru orice dispozitiv Android, dar şi pentru iPhone sau iPad. Există chiar funcţii precum cea de aşezare rapidă sau butonul „Joacă acum”, care îţi permite să te alături imediat jocurilor şi turneelor tale favorite.
Companiile oferă astfel de aplicaţii ce reprezintă pe de o parte facilităţi pentru clienţi, iar pe de altă parte reuşesc să fidelizeze mai apropiat utilizatorii, inclusiv prin acces la oferte speciale, vouchere şi alte asemenea beneficii.
Adaugă un comentariu