Întotdeauna ne dorim ca obiectele pe care le cumpărăm sa fie de calitate sa nu fim nevoiți sa plătim pentru niște utilități care nu dau randament. In cazul mașinilor de spălat rufe toate aceste neclarități pot fi depășite daca cei care isi doresc sa-si achiziționeze o mașină de spălat sunt atenți la clasele de eficienta ale acestor mașini, fara sa ne lăsăm bombardați de cuvintele pompoase de care abunda prezentările fiecărei mașini in parte.
Cum putem cumpăra o mașină de spălat in funcție de clasa de eficienta energetica?
Daca pana in 2010 erau alte criterii pentru stabilirea categoriilor de clase de eficienta, dupa 2010 acesta s-a schimbat eliminand anumite categorii si adaugand altele. Insa principiul care afla aceste categorii a ramas aproape identic; acesta consta in spalarea rufelor la o temperatura de 60 de grade Celsius plus raportul dintre consumul apei la un ciclu de spalare la maximul de kilograme de rufe uscate, adica maximul de 6 kilograme.
Rezultatul acestui raport nu era nimic altceva decat categoriile sau mai bine zis clasele in care se incadrau masinile de spalat. Pana in 2010 s-au intalnit categorii precum E, F sau G, iar dupa 2010 le-au luat locul categoriile A+, A++ sau A+++. Ceea ce ar mai fi de adaugat aici este evolutia modului de calculare a raportului acesta realizandu-se pe intregul an, adica pe 220 de cicluri de spalare pentru a afla cat mai usor de energie pe un an.
Cum poți știi ca ai cumpărat mașina perfecta de spălat in funcție de eficienta de spălare si eficienta centrifugării?
Daca pana in 2010, criteriile au fost altfel clasificate si de asemenea au existat ca si in cazul claselor de eficienta energetica alte categorii de genul de la categoria A si pana la categoria G, acestea s-au schimbat in privinta eficientei de spalare fiind obligate dupa 2024 ca toate masinile de spalat sa se incadreze numai si numai in categoria A. Si daca tot am lamurit situatia categoriilor de eficienta a spălării rufelor, trebuie sa amintim ca la clasificarea categoriilor de centrifugare nu s-a schimbat absolut nimic acestea fiind cuprinse intre A si G, iar categoria este data de raportul dintre masa totala a rufelor uscate din bumbac si masa totala a apei.
Adaugă un comentariu