Hei! Și tu gătești la rotisor, nu? Și ție îți place să îți prepari un pui gătit la rotisor, nu? Sigur că îl poți mânca într-o seară în oraș, dar poate că dorești să pregătești iubitului sau soțului seri speciale. Nu mai bine ne orientăm spre un aragaz cu rotisor?
Sigur, discutăm despre câteva funcții ce vă ajută să faceți rețete sănătoase la rotisor sau chiar la grill. De cele mai multe ori, vom găsi aragaz cu rotisor, dar și cu grill. Par a fi îndreptate spre cei care doresc să mănânce cât mai sănătos.
Ca o paranteză, din punctul meu de vedere, doctorul ești tu. Cu cât mănânci mai sănătos, cu cât mănânci la ore fixe și ai un program destul de bine structurat, cu atât scapi de medic. Ah, și fructe. Cât mai multe fructe, de orice fel. Cât mai diversificat, chiar și cele din „țările calde”(citrice, etc)
Aragaz cu rotisor și grill – cum gătim un pui delicios?
N-o să vă vină să credeți, dar aragazul face diferența. Un model ok ce și-a pus amprenta în a oferi o experiență extraordinară pentru cei dornici de a face un pui la rotisor. Și credeți-mă pe cuvânt: merită să ai opțiunea asta, merită să ai cu ce să faci o mâncare sănătoasă. Ah, mai rămâne discuția deschisă în privința puiului de țară versus cel injectat, de la supermarket. Pentru a găti rețele foarte bune avem nevoie de un aragaz bun, ce își face treaba cum trebuie și încălzește cât se poate de uniform mâncarea în interior.
E bine că avem aragazuri ieftine ce au și funcțiile acestea. Trebuie doar urmărite ofertele.
Așadar, așa cum spuneam mai sus ca să ai parte de o mâncare sănătoasă, te poți orienta spre un pui crescut la țară. Sigur, recomandarea e completă în momentul în care persoana de la care achiziționați știți sigur că a crescut puiul fără tot felul de concentrate.
Mai jos aveți un filmuleț cu un pui făcut la rotisor. N-arată rău, nu?
Pentru a face un astfel de pui la rotisor avem nevoie de ceva timp. Asta pentru că ne va lua în jur de 2 ore. În jur de 40 de minute prepararea, dar și 60 de minute gătitul.
Ca ingrediente avem nevoie de:
- 1 pui de 1,2 – 1,3 kg
- sare
- piper
- 1 legatura pătrunjel
- cimbru
- 6 linguri ulei
- 1 lingurita boia de ardei
- 1 lingura pastă de roşii
- 5 linguri bere
- verdeaţă uscat
Ca mod de preparare avem următoarele:
- Se curăţă bine puiul, se spală şi se lasă la scurs. Se presară interiorul cu sare, piper, pătrunjel şi cimbru
- Se amestecă 4 linguri de ulei cu berea, boiaua de ardei, pasta de roșii, sare, piper şi verdeață
- Se unge puiul cu această marinată şi se lasă la rece o jumătate de oră.
- Înainte de a pune puiul în aragaz trebuie să pregătești grill-ul. Ca să arzi toate grăsimile și să îl cureți puțin încinge cuptorul la peste 100 de grade: 170-180 de grade ar fi perfect
- Se pune puiul în rotisor, se fixează bine şi se mai unge cu puţin ulei
- Se lasă la fript 55 – 60 minute, la 70-75 de grade, şi se serveşte cald
Atenție că rețeta este un pic diferită dacă te-ai hotărât la un aragaz electric.
Ce trebuie să știu înainte să iau un aragaz cu grill?
Aprindere
Este, de cele mai multe ori, electrică. Asta înseamnă că vei fi nevoit să tragi alimentare de undeva de la o priză. Nu ai nevoie de doză separată, dacă discutăm despre un aragaz pe gaz.
Când vorbim despre unul electric complet trebuie să ne gândim și la doză separată la panoul electric. Asta pentru că, dacă vei avea o mașină de spălat pornită și un televizor lângă sau un cuptor cu microunde deja vor fi mari probleme cu rețeaua electrică. Cel mai probabil va sări siguranța.
Instalarea
Nu știu cât de bun profesionist ești, dar nu este bine să te joci cu gazele. Unele magazine asigură instalarea, altele nu. Așadar, este bine să te gândești bine de unde faci achiziția și cu cine faci instalarea.
Garanția
Cu cât mai mare, cu atât mai bine. Poți lua și garanție extinsă pentru anii următori. Sigur, nu prea are ce să se întâmple cu un aragaz pe gaz, dar mai pot apărea situații neprevăzute.
Adaugă un comentariu