7 mituri despre telefoanele mobile „deștepte”

De-a lungul timpului am scris despre Windows 10. Într-o oarecare măsură am încercat să vorbim și despre telefoanele mobile, în special despre cele cu Windows. Nu suntem afiliați Microsoft, nu pișcotăm la conferințele acestora, scriem pentru că ne plac produsele lor.

Articolul acesta va fi dedicat scepticilor, celor care vor mereu ca telefonul să fie protejat, însă nu-și dau seama că le fac mai mult rău decât bine.

Închiderea aplicațiilor va îmbunătăți performanța Iphone-ului

iphoneCei de la Apple au gândit un sistem de operare foarte bun. Atât pentru desktop, cât și pentru terminalele mobile. Se știe faptul că managementul resurselor este mult mai bun față de un telefon cu android. De aceea Iphone are succes deși are performanțe hardware mai mici decât ale unui android.

Aplicațiile care rulează în lista celor mai recente folosite rulează în fundal. Acestea rămân stocate în memoria RAM pentru a le putea deschide mai rapid. Dacă le vei șterge de acolo, cel mai probabil, aplicațiile se vor deschide și mai greu.

Nu folosiți Task killer pentru android

Pe același principiu ca cele de IOS, doar că au un alt management de resurse. Nu mai folosiți aplicații de genul Battery Optimizer & Cleaner pentru că ele oricum sunt blocate în background, iar cu android 6 chiar puteți să alegeți mult mai bine permisiunile telefonului, să vedeți ceea ce rulează în fundal.

Formatarea bateriei și încărcarea acesteia

Mulți se sperie și nu știu cum să folosească telefonul, cum să încarce corect bateria. Dacă, în trecut, trebuia formatată bateria acum nu mai este cazul. Pe lângă asta… sunteți liberi să încarcați telefonul o noapte întreagă sau câteva minute. Nu afectează cu nimic performanța bateriei.

E drept că, în timp, bateria nu va mai ține, dar nu din cauza celor de mai sus, ci din cauza faptului că se consumă acumulatorul. Bateria este și va rămâne o consumabilă.

Trebuie să folosești doar încărcătorul cu care a „venit” telefonul

Cred că deja ați început să vedeți că este o anomalie. De aceea s-a și dat legea prin care toate telefoanele să aibă aceeași mufă, dar și prin faptul că producătorii scoteau banii din nimic de la clienți. Apple a mâncat mulți bani din vânzarea de accesorii.

Pune ecran de protecție telefonului

Încă mai văd site-uri care încearcă să vândă chinezării, ecrane de protecție ce nu pot fi sparte nici cu ciocanul. Să fim serioși, dă cineva cu ciocanul zilnic în telefon?!

Înțeleg foarte bine un bumper, dar… ecranele de protecție au Gorilla Glass au tehnologii ce nu se zgârie așa ușor.

Camera să aibă mai mulți megapixeli. Cât mai mulți!!!

Luați o pauză. Respirați. Lăsați-le naibii de cifre. Megapixelii vă ajută pe voi să faceți poza la o rezoluție mai mare, dar nu înseamnă că este mai bună. Nu vreau să intru în detalii tehnice, dar telefoanele au niște senzori digitali. Cu cât sunt mai mulți megapixeli, cu atât are nevoie de un sensor mai bun, mai scump.

Dau exemplu, din nou, telefoanele Apple. Mereu au fost sub piață în cerințe. Dacă pe piață erau telefoane cu 15 megapixeli, ei scoteau telefon cu camera de 8 megapixeli. Tocmai pentru ca pozele să fie mai ok în lumină slabă, ca senzorul să nu fie solicitat prea mult.

Telefoanele cu android se virusează mai repede

telefon cu androidEh, discuția am tot purtat-o de-a lungul timpului. Fie în articole ca acesta, fie cu alte ocazii. Un telefon cu Windows nu este mai puțin pasibil la virusare față de un telefon cu android. Sunt la fel de ușor virusabile, dar asta din cauza utilizatorului final.

În momentul în care instalezi aplicații necunoscute, din surse necunoscute, îți asumi faptul că, la un moment dat, te vei putea virusa. Și am văzut multe terminale cu Windows virusate. Poate chiar mai multe ca un android.

Concluzia este următoarea: nu vă mai lăsați influențați și încercați să vă informați în legătură cu gadgeturile voastre. Gândiți voi pentru ele, nu le lăsați pe ele să vă conducă.

Reader Interactions

Leave A Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.