3 lucruri pentru a dormi mai bine la noapte

Somnul este una dintre cele mai importante activități ale omului. Ciudat este că unii aleg să țină regim, să ducă o viață sănătoasă, dar când vine vorba de somn parcă dau din coate și încearcă să fenteze.

Somnul este foarte important, trebuie să dormim 7-8 ore pe noapte. Dacă ne-am mișca suficient și dacă am ține cât de cât la ceea ce mâncăm ar trebui să n-avem probleme pe viitor.

M-am gândit să vă dau 3 idei de lucruri care vă fac somnul mai ușor.

Telefonul

Renunță să mai stai cu ochii în telefon seara, ba chiar, dacă se poate să îl muți într-o cameră separată. La fel și televizorul. Acestea nu trebuie să fie în camera în care dormi. Dormitorul este pentru somn și atât, nu pentru alte activități.

Dacă, totuși, îl folosiți aveți nevoie de setări pentru lumină adaptivă. Mă gândesc direct la aplicații care îți protejează ochii și scot lumina albastră atât de periculoasă pentru ochi.

Mediul ambiental

Poți să te orientezi și la decor, la ceva lumini ambientale. Eu prefer lumini calde, relaxante pentru ochi.

Fă jocuri de socializare

Deconectează-te de la electronice și fă exerciții de relaxare. Poate un pic de yoga, poate cu câteva ore înainte de somn să mergi la zumba sau alte activități de genul, poate asculți o melodie în surdină, citești o carte.

Dacă cele de mai sus nu sunt utile, cu siguranță un duș o să te ajute să dormi mult mai relaxată.

Cam acestea sunt activitățile pe care poți să le faci ca să dormi ok noaptea.

Lasă un comentariu