Nu este primul articol despre găzduirea web, așa că este posibil ca unele lucruri să le fi zis deja. În martie am mai scris un articol referitor la găzduirea pe care o am pe bloguri. Ideea articolului a venit atunci când am căutat pe Google informații despre câteva site-uri ce oferă găzduire web.
5 lucruri pe care trebuie să le știți despre hosting-ul web
Mă voi rezuma la ceea ce doresc eu, în general, de la o firmă de hosting.
Uptime decent în momentele cu spike-uri de trafic
Nu suntem a listeri, nu suntem cei mai buni bloggeri, dar este posibil ca, la un moment dat, blogul să primească un trafic mai mare. Mă gândesc că, dacă se depășesc resursele, ar fi mai bine să vină un mail de informare, prin care ești îndrumat să îți optimizezi site-ul sau să alegi un plan mai mare, poate chiar pe ceva dedicat.
Sunt conștient că shared-ul are limite, dar o comunicare bună întotdeauna este utilă, iar pe termen lung, este posibil ca acel client să rămână aproape.
Când utilizatorul primește eroarea de resurse limitate se strică imaginea atât firmei de găzduire, cât și a celui care o folosește. Poate că bloggerul este de vină, dar el are social media, el o va folosi ca să-i fie lui bine.
Disponibilitate la backup-uri
Eu sunt genul de om care testează foarte mult. M-am învățat să folosesc backup-urile mele, dar de multe ori, oamenii nu au habar de asta. Un backup de la hosting ar fi util. Dar backup-ul să fie dat în termeni utili, nu la o câteva zile după deschiderea ticket-ului. Chiar dacă este vina utilizatorului, trebuie tratat cu prietenie. Un prieten care-ți aduce un venit în plus.
Disponibilitate la prețuri negociate
Sunt om de termen lung. Aleg pe 1 an de zile să plătesc, iar dacă am mai colaborat și știu că găzduirea este ok, am plătit pe 3 ani de zile.
Îți asigur cashflow-ul în momentul în care batem palma, dar dacă sunt mulțumit, îți aduc și un prieten sau te recomand altcuiva. Dacă am un preț bun, sunt mulțumit. Din puținele mele cunoștințe de marketing, recomandările din „gură în gură” sunt cele mai bune.
Addon domain
Chiar nu înțeleg de ce sunt atât de puține. Chiar atât de mult consumă sau ăsta este un factor pentru care oamenii aleg pachete mai mari?!
Poate vreau să mai adaug o bază de date, poate vreau să parchez un domeniu. Consumă atât de mult?!
Ofertă diversificată
Observ că a apărut trendul de găzduire shared specializat pentru WordPress. E ok, mulți au nevoie de suport tehnic, mulți nu sunt tehnici, dar să nu îi băgăm pe toți în aceeași oală. Unii sunt mai buni, alții mai neinițiați.
Trebuie să îi diferențiem într-un fel sau altul.
Găzduirea pe SSD
Mă bucur că oferta începe să se rezume tot mai mult la SSD-uri. Am și eu acasă, nu sunt ca cele profesionale, dar e diferență de la cel la pământ. Iar persoane cu site-uri în html, care să nu aibă nevoie de viteză de încărcare, să nu aibă nevoie de un gzip, de un cache, nu cred că mai sunt prea mulți. Poate persoanele juridice… deși și acolo se mișcă treaba, de când Google a cerut ca totul să fie responsive.
Sunt multe de discutat în această privință, probabil că de aceea ar fi bine ca eu să închei articolul acum și să vă provoc pe voi să discutați despre ce vă doriți de la firma de hosting. Actuală sau viitoare?! Folosiți pe termen lung o firmă de hosting sau plătiți lunar?!
Adaugă un comentariu