Cele mai puternice stimulente ale dezvoltării sistemelor hardware au fost, sunt și vor fi jocurile. Acestea devin tot mai complexe, fiecare nouă versiune de joc necesită resurse în plus, iar fabricanții de tehnologie IT&C se dau peste cap să țină pasul. Aceasta nu este, așa cum sugerează conspiraționiștii, o strategie care să convingă clienții să-și upgradeze computerele lunar, ci rezultă tocmai din pretențiile tot mai mari ale publicului pentru o experiență de joc cât mai apropiată de realitate.La începutul lunii, Londra a fost pentru trei zile capitala globală a gaming-ului. „ICE Totally Gaming” este târgul anual care adună sub același acoperiș toți marii producători și furnizori de jocuri de cazino din lume. O industrie de 700 de miliarde de dolari anual se întâlnește pentru a face schimb de informații, de experiență și pentru a-și prezenta ultimele produse și gadgeturi.
Mai mult decat la orice altă ediție, anul acesta industria gamingului s-a arătat fascinată și preocupată de gamingul mobil, virtual și de experiențele de tip „enhanced reality”.
Sute de producători au muncit peste an ca să-și prezinte la expoziție cele mai noi sisteme de e-gaming, în detrimentul cazinourilor „land based”. Acestea din urmă sunt rapid depășite și înlocuite, ca niște mastodonți în pragul extincției, de revoluția digitală.
Jocurile prezentate au un numitor comun: încearcă să interfereze cât mai mult cu realitatea. Fie că aduc jucătorul într-un mediu virtual 3D, fie că apelează la fascinantul truc al realității augmentate (tehnica folosită de Pokemon Go și care promite să devină în curând noua realitate), acestea vor să transporte utilizatorul din casă direct în cazinoul virtual și să-i ofere experiențe ieftine, similare celor trăite de cei mai mari high-rolleri ai lumii cu prețul unor sume imense.
Unii din cei mai dinamici promotori ai gamingului virtual, aflați mereu pe baricadele revoluției digitale sunt cei de la PokerStars Casino care, după ce au inclus în oferta lor, pe lângă poker, și jocurile de cazino, au devenit o forta globală majoră în acest domeniu. Cei vizați de furnizorii de jocuri online precum acesta sunt jucătorii care nu vor numaidecât câștiguri astronomice și nu au vise de îmbogățire peste noapte ci vor adrenalină livrată direct acasă și mai ales accesul la o lume virtuală pe care și-o doresc cât mai captivantă.
În concluzie, pregătiți-vă bugetele pentru upgrade, căci în curând ne va trebui atâta memorie RAM și putere de calcul cât să ne transporte personal în lumile virtuale pe care acum le vedem doar în poze sau în simulările pe computere de ultimă generație.
Sursă poză
Adaugă un comentariu