Am tot scris, în ultima perioadă, despre televizoare. Toate acestea au un numitor comun și anume tehnologia din spatele acestuia. Chiar spuneam că ar fi bine ca OLED-urile să prindă teren, iar microLED-urile să vină și să ne promită că există viitor mai bun de atât. Dar p-astea le vom discuta probabil în 10 ani, atunci când probabil vom primi la televizoare, nu vom citi informații pe bloguri.
2025 ne aduce tot mai multe telefoane AMOLED. Mai toți producătorii fac asta, nu știu dacă mai este cazul să îi amintim. Foarte mulți dintre ei lucrează cu BOE, Royole, AUO și cu alți producători mari de display-uri precum Samsung Display.
Sigur că prețurile sunt prohibite, nu avem nici cea mai mică șansă să cumpărăm așa ceva. Cred că nici marketing-ul nu se gândește că va vinde milioane de astfel de dispozitive.
Televizoare OLED
Niște cifre de la început de an spuneau că televizoarele OLED sunt la un procent de până la 10% la nivel global. Alte cifre, de la producători locali spun că piața noastră este de maxim 5%. Unii chiar stau mai prost, tind spre 4%.
Cu toată criza ce va urma cred că nu vom reuși să facem mai mult de atât, nu vom putea îmbunătăți statistica.
MicroLED-urile ies din discuție, dar miniLED-ul va fi pe buzele noastre în perioada următoare. Trebuie ca producătorii să scoată ceva. Sunt mai ieftin de produs, au deja fabrici pentru așa ceva, dat fiind că se bazează tot pe LCD-uri, așa că sunt costuri mici de tranziție. Cu siguranță de miniLED o să tot auzim în anii următori.
Tehnologia QLED
Există de mult timp, dar acum Samsung a intrat cu ea la masa OLED-urilor. Știm, istoric, Samsung a mai avut modele cu OLED, dar prea puțin au făcut, dat fiind faptul că tehnologia nu era matură în 2013. Acum vor să integreze QLED pe OLED. Din asta o să rezulte QD-OLED. Vedem sub ce formă de marketing o vor integra.
Trendurile sunt clare, din punctul meu de vedere, vom vedea tot mai mult miniLED-uri și OLED-uri. S-ar putea chiar ca microLED-urile să nu ajungă prea curând pe piață, oricum, ei estimau că vor dezvolta până prin 2026, dar fiind costuri de producție foarte mari, de ordinul zecilor de mii de euro nu cred că vom discuta prea mult de așa ceva.
Madalina a zis
Foarte interesant articolul, multumesc pentru informatie.
Adriana a zis
Multumesc pentru recomandari si mai asteptam content nou ?