Nu am fost niciodată de acord cu calculatoarele cumpărate de-a gata. Sau poate ca am fost, dar eram prea mic si nu eram atat de informat. Ultimele mele sisteme au fost făcute pe bucăți, componenta cu componenta cumparata exact cum am crezut de cuviință.
In ultima perioada, m-am tot interesat de tehnologia noua.
Dacă pe laptopuri si ultrabook-uri oferta nu este atât de mare, iată ca la componentele de calculator avem destul de multe oferte cu tehnologia Coffee Lake. Asta demonstrează ca încă sunt la putere calculatoarele, ca este cea mai ieftina tehnologie și… cea mai performanta. Eu voi face editare video pe sistemul pe care urmează sa-l achiziționez. De fapt și de drept, voi schimba platforma, placa de baza, procesor și RAM pentru ca nu sunt compatibili cu ceea ce am eu in momentul de fata.
Sistemul despre care va vorbeam se numeste PC Gaming Serioux. Este un sistem de gaming, un sistem cu care se poate face editare video, mai ales daca se mai adauga un hard pentru randare. Oricum, la nivelul acesta, se pot face multe cu calculatoare de asemenea configurație.
Poze sistem de gaming bun pentru 2025
Carcasa acestuia este una destinata celor care fac gaming, este dotata cu 1 ventilator(led albastru) si inca 3 pozitii pentru alte ventilatoare, in cazul in care simtiti nevoia de racire suplimentara a sistemului.
Specificații tehnice sistem pentru jocuri Lenovo
Asa cum va spuneam, vorbim despre o configurație Comet Lake, așadar avem de-a face cu cel mai ok procesor Intel de pe piață. Frecventa procesorului este de 2700 Mhz, dar in zilele noastre contează mai mult câte nuclee are procesorul, ce memorie cache are.
Pentru ca s-a schimbat si socket-ul, placa de baza a sistemului este un H370. Modelul este unul interesant, nu este destinat pentru overclockeri, socket-ul este 1151, iar aceasta suporta pana la 32 de GB RAM. Suporta chiar si câteva variante de procesoare server, dar nu ne interesează pe noi aspectul acesta, din moment ce nu au apărut încă modele server Comet Lake pe piața din Romania.
RAM-ul este de 8 GB DDR4 la o frecventa de 2400 MHz, maximul pe care il poate suporta placa de baza. Alternativ, se pot adauga pana la 4 sloturi de memorie pe placa de baza, dar eu zic ca in momentul de fata cu 16 GB in dual channel este arhisuficient, cel putin un gamer nu cred ca are unde sa foloseasca tot RAM-ul.
Sursa este de 600 W, arhisuficient după părerea mea, procesorul consuma mai putin, placa video consuma pana la 120W, așadar, nu va faceți griji ca sursa nu „duce” sistemul. Producătorul chiar v-a lăsat alternativa, in cazul in care vreți sa mai puneți o placa video, sa nu trebuiască sa faceți upgrade si la alte componente.
Toate acestea sunt asamblate într-o carcasa de la Thermaltake, ATX mid Tower. O carcasa de acest gen mi-am cumpărat si eu, i-am făcut un review aici.
Calculatorul are un hard incapator de 1 TB, la 7200 RPM, un SSD de 240 de GB, un DVD RW, foarte multe porturi USB 2.0 si 3.0, chiar si conectori pentru monitoare. In plus, in acest pachet aveti si periferice(mouse si tastatura).
Pareri PRO CONTRA
Asa cum observati, pe acest blog, nu prea sunt review-uri catre sisteme de gaming. Nu obisnuiesc sa recomand un calculator gata facut, ci imi place sa aleg componentele. Insa acesta chiar merita, caracteristicile calculatorului sunt foarte bune, in plus, aveti certificarea ca toate functioneaza asa cum trebuie.
Nu uitati ca vorbim de cea mai noua generatie de procesoare Intel, care, pentru urmatorii ani de zile, va duce la jocurile la HIGH.
Concluzie
Desi pretul poate parea unul piperat, trebuie sa fim atenti la specificatii, in plus, calculatorul are licenta de Windows 10. Daca il cumparati acum, puteti sa beneficiati de oferta celor de la Microsoft.
Adaugă un comentariu