Am tot discutat despre SSD-uri, despre cum trebuie să le protejăm și așa mai departe. În articolul de față o să vă propun câteva lucruri prin care puteți să sporiți fiabilitatea SSD-ului.
Despre sporirea performanțelor nu cred că mai avem de ce să discutăm. Deja sunt foarte performante. Nici nu le mai aduc în discuție pe cele PCI Express. Le lăsăm pentru zona profesională și pentru entuziaști.
Tutorialul de mai jos va fi pentru cei care au un SSD în dotare alături de un hard disk intern. Nu luați in calcul hard disk-urile externe.
Să zicem că avem un SSD de la Intel, alături de un hard disk de 1 TB. E cea mai comună configurație. Mulți au făcut alegerea aceasta.
Unii aleg pentru jocuri, unii aleg pentru editare, alții pentru alte activități.
Eu aș proteja SSD-ul în felul următor:
- aș instala sistemul de operare pe SSD
- aș muta toate salvările sau instalările de jocuri pe hard disk
- aș lăsa fișierele temporare acolo unde sunt
Mă leg, în primul rând, de al 3 lea lucru. Eu prefer să folosesc SSD-ul în toată capacitatea lui. Dacă noi mutăm fișierele temporare, cache-ul și toate cele, pe hard disk-uri… pentru ce am mai luat SSD? Ca să rulăm, în mare parte, de pe HDD?
Așa că nu luați în considerare tutorialele în care vă recomandă să vă luați de fișierele temporare. Poate, dacă vreți, cei care fac editare video și au SSD mic… pot muta cache-ul, renderul programului de editare pe alt HDD.
Instalarea jocurilor pe SSD sau pe HDD?
Nu aduce niciun spor de performanță instalarea pe SSD a jocului. Bine, salvările, hărțile pe care le descărcați ar fi bine să le aveți pe SSD.
Așadar, cel mai bine ar fi ca instalarea să o faceți pe unitatea de stocare cu platane.
Salvarea fișierelor din browser pe HDD
Eu folosesc Chrome în mare parte a timpului. Prefer ca, din Windows 10, să îmi setez să îmi salveze direct în folderul Downloads, ce se află pe hard disk, nu pe SSD.
Adaugă un comentariu