Intotdeauna mi-a placut sa am cele mai noi tehnologii in materie de calculatoare. Nu sunt magnat, nu am salariu de sute de milioane, insa am incercat mereu sa „rup” din alta parte si sa imi iau calcuator de top.
Asta este hobby-ul meu, chiar daca este cam scump si nu intotdeauna putem sa fim in pas cu tehnologia, mergem mai departe.
In aceasta vara am investit destul de mult in carcasa, am dat aproape 600 de lei pe ea, dar merita fiecare banut. Este spatioasa, are aiflow bun, cablurile se pot aranja frumos. Sunt destul de multe ventilatoare, laterale, sus, multe locase pentru hardurile mele.
Acestea au fost criteriile pentru care am facut efortul sa o achizitionez.
In acest articol vreau sa discut despre carcase, in special despre managementul cablurilor. Un lucru neglijat de multe persoane, care poate investesc destul de multi bani in componente, chiar si in carcasa.
Racirea unui calculator este foarte importanta, poate una dintre cele mai importante lucuri. De multe ori o racire necorespunzatoare a facut ca sistemul sa nu functioneze asa cum trebuie.
Aceste lucruri se intampla si din cauza managementului prost al cablurilor. O organizare riguroasa a cablurilor are efect benefic pentru sistem pe termen lung.
Cum aranjez cablurile in carcasa calculatorului?
Chiar daca aveti un calculator nou sau unul mai vechi, incercati sa aranjati cablurile cat mai bine pentru ca airflow-ul sa fie cat mai ok facut.
Pe internet, cei de la ASUS au prezentat un mini tutorial pentru cei care vor sa isi aranjeze cablurile cat ok in carcasa.
George a zis
Da, ce mai „aranjare” speciala ne-a aratat nenea asta….la asa ceva ma duce capul si pe mine. Ma gandeam ca gasesc ceva mai deosebit, sa-mi arate ce cabluri ar trebui trase prin nu stiu ce zona a carcasei, sau cum sa le dispunem in functie de ventilatoare, sa nu impiedice fluxul de aer sau mai bine zis sa-l optimizeze prin aranjarea lor intr-un anumit mod. In fine, timp pierdut cu acest videoclip…
Marius a zis
Ar trebui să fii fericit că ești avansat într-un domeniu. 🙂